Hoe ík geloof in de werking en non-werking van kristallen

Gepubliceerd op 27 juli 2020 om 17:58

Een edelsteen tegen pijn? Tegen trauma’s, depressies en eetstoornissen? Was het maar zo’n feest. Wat werkt wél als je bijvoorbeeld depressief bent? Een geduldig, down to earth en stimulerend netwerk om je heen. De wil om eraan te werken om je beter te voelen én behandeling. Met of zonder medicatie. En moed. En een ijzeren zelfdiscipline. Komt geen steen aan te pas! Werken stenen dan helemaal niet? Niet als genezend medicijn. Heb je langere tijd klachten en weet je niet wat daarvan de oorzaak is? Ga dan naar de dokter die je na een diagnose kan helpen of je doorverwijst naar de juiste specialist die de juiste diagnose kan stellen en behandelen. Dat wil ik even duidelijk hebben. Ik verkoop GEEN genezende stenen. Je kunt me nu ontvolgen als je wilt :D Of lees je verder?

Om het bij mezelf te houden: het snot gutste al een jaar uit mijn neus. (Getver, overval ik je?)  ’s Nachts sliep ik amper omdat ik he-le-maal benauwd was. Ik sleepte mezelf naar het ziekenhuis en uit een bloedtest bleek dat ik nogal allergisch ben voor de uitwerpselen, hoe klein ook, van huisstofmijt én voor mijn allerliefste Robbie de Miauw. De aquamarijnhangertjes, werkend tegen allergieën, die ik mezelf uit wanhoop had aangeschaft, deed de snotstroom echt geen halt toeroepen, hoor. Nee, helaas. Het enige dat werkt om de aanvallen van benauwdheid en loopneuzen onder controle te houden, is hysterisch vaak schoonmaken, de miauwmachine uit de slaapkamer houden én het dagelijks slikken van anti-histamine tabletjes. Geen aquamarijn tegenop gewassen, joh. Misschien als ik in beide neusgaten één zou proppen 😉.


Hoe werken stenen dan wel? Kunnen alle boeken over kristallenleer op de brandstapel? Nee joh, natuurlijk niet. Als je er maar niet vanuit gaat dan de stenen jouw kwalen wegnemen. Ze kunnen je echt wel helpen als jij eenmaal de knop om hebt gezet. Als je erkent dat je ergens last van hebt en wil veranderen. Laat ze dan vooral jouw kleurrijke, motiverende meewind zijn met hun door de kristallenleer toegedichte eigenschappen. Mij persoonlijk laat het echt koud dat de werking van edelstenen nooit wetenschappelijk bewezen is. Omdat ik simpelweg voor mezelf tóch wel zie dat bijvoorbeeld een roze maansteen en een rozenkwarts een hele zachte uitstraling hebben. Na een drukke dag pak ik hen tóch wel van hun plekjes om ze even vast te houden en te bewonderen.

En zo grijp ik intuïtief voor elk apart moment en elke bui van mezelf tóch wel naar de steen die me op dat moment aantrekt. Helemaal niet omdat ik per se heel bewust wil dat ze me helpen met iets, maar meestal vooral gewoon omdat ik hun fijne energie even wil voelen. Wat die energie precies is? Ik heb geen idee. Wil ik niet een edelstenencursus doen? Een lastige. Ik heb echt vanaf mijn prille levensjaren stenen. En ik merk dat iets in mij het lastig vindt om de stenen in de spreekwoordelijke hokjes te stoppen. Neem rode granaat. Die zou energie geven als je vermoeid bent. Ik ken mensen bij wie de steen inderdaad deze uitwerking heeft. En ook ik meen iets van verkwikking te voelen als ik de steen in mijn hand heb. Al is het maar omdat hij goed geleidt en daardoor lekker koud voelt. En tóch grijp ik altijd naar mijn limonietkwartsbol als ik moe ben en nog door moet. Het is misschien dan maar net waar de vermoeidheid vandaan komt. Ik ben best lui. Heb een relaxt kinderloos bestaan en ben nooit echt fysiek uitgeteld. Bij mij komt de vermoeidheid voort uit chronische pijn in mijn darmen. Misschien hoort daar dan inderdaad beter die limonietkwartsbol van me bij. En soms ook weer niet en werkt bij jou weer een hele andere.

Ja, ik merk dat ik er júist voor ben dat elk wezen, ik zeg bewust even wezen omdat de kat die hier woont dit zo goed kan, op intuïtie zijn steen uitzoekt. Natuurlijk kun je je daarbij laten inspireren door wat de kristallenleer allemaal in de loop der eeuwen aan info heeft vergaard. Maar ik vind het zo mooi om te zien hoe klanten wel eens door het ‘fysieke  kristallenhok’ van De Edelstenenjungle lopen, alle stukken in handen nemen en zo, op gevoel hun steen uitzoeken! En raar maar waar, altijd past de steen die zij hebben uitgekozen bij hun persoonlijke situatie op dat moment. Heb jij zelf zo’n voorbeeld van een steen uitzoeken & dat hij achteraf perfect past?

Deel vooral je ervaringen met mij, ik ben altijd benieuwd en leer super veel van jullie! 😊


Reactie plaatsen

Reacties

Wimmm
een jaar geleden

Hoi, ik zit momenteel bij ons zelfgemaakte kampvuur in Frankrijk, Chantillee om precies te zijn, tussen de stenen, de bergen. Een camping ontstaan uit een oude mergelsteengroeve, wauw, wat gaan we hier uit ons dak zeg! Las zojuist je blog en vond het supertof om te lezen, ik heb (nog) niks met stenen, behalve dat ik destijds in Egypte voor mijn vriendin een turquoise steen kocht die ze later in een hangertje zou laten zetten en nog steeds draagt.
Dat je nog veel leuke Blogs mag schrijven Rrrrrrrrr!
X Wim

Ingrid
een jaar geleden

Geweldig geschreven, ben het helemaal met je eens. Nee stenen genezen niet, maar het voelt fijn om ze bij me te hebben. Net dat extra steuntje wat je soms (of in mijn geval vaak) kan gebruiken.