Betoverend, nietwaar? Draai hem in je hand en het is net alsof de bol gevuld is met wit ‘glanswater’. De wetenschappelijke naam van deze knapperd is satijnspaat, de spirituele handel heeft er de wellicht voor jou bekender in de oren klinkende naam ‘seleniet’ aan gegeven. Het is een gipskristal uit Marokko. Hij is licht transparant en de zacht witte kleur straalt een enorme rust uit. Satijnspaat is volgens de edelstenenleer een sterk inzichtgevende steen die je laat stilstaan bij wat je voelt en hoe je dit kunt vertalen naar een concreet plan. Seleniet zou  gaves als heldervoelendheid kunnen versterken. Ontlaad en ‘op-laad’ jij je edelstenen? Satijnspaat doet dat beiden volgens de edelstenenleer. Hier staan er altijd een paar van zulke bollen in de kristallenkast. 😊 Het leuke aan kristallen die niet zeldzaam zijn: ze zijn te betalen! Voor deze bol met een doorsnede van ongeveer 6 cm betaal je 9 euro.
Bij bestelling ontvang je een bol soortgelijk aan die je op de foto’s ziet: allemaal zorgvuldig geselecteerd op hun schoonheid. Een plastieken ringetje om hem stevig op te kunnen zetten, is eveneens te bestellen in de webshop onderaan de pagina ‘bollen’ voor 1,50 euro.

Kun jij wel wat extra focus gebruiken? Laat deze groene fluoriet bol dan jouw nieuwe collega zijn! Fluoriet wordt ook wel ‘de denksteen’ genoemd, binnen de kristallenleer. Hij zou analytisch maken en je kunnen helpen hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden. Ik heb altijd een legertje aan groene fluoriet op mijn bureau staan. Nou zeg ik er wel bij dat als je een geboren chaoot bent, zo’n steen daar echt niks tegenin te brengen heeft. Volgens de kristallenleer zou hij zelfs IQ verhogend zijn! Daar merk ik echt niks van. Zelfs omringt met al mijn groene fluorieten blíjf ik mijn momenten hebben waarop ik ineens kwijlend ontwaak uit mijn pen-kauwen, naar de supermarkt ren en pas ontdek dat het zondag is als mijn hoofdafdruk bijna in de ruit van de schuifpui staat. Nee, intelligentie en alles daar omheen lijkt helaas toch echt een aangeboren ding: nét zo onwrikbaar als een dorpse supermarktdeur op zondag. En tóch moedigt de groene fluoriet mij echt aan! Merk ik dat ik mezelf weer eens verlies in het stilzitten achter mijn computer? Een knipoog naar mijn fluorieten collega’s maakt dat ik me weer herpak.
Deze bol is niet heel fotogeniek. In het echt kun je er heerlijk in turen. Heeft hij bovendien prachtige flashes en zijn de contrasten die je op de foto’s ziet, een stuk zachter. Ben jij net zo’n helder licht als ik? Probeer dan zeker deze bolle collega eens uit om je bij de les te houden. Werkt ‘ie niet? Eén troost: hij roddelt niet en vraagt nooit of hij ook een stukje van je chocoladereep mag!
De bol komt uit Madagaskar en is 4 cm in doorsnede. Bij bestelling ontvang je de bol die je op de foto’s ziet. De plastic bollenring waar de bol op staat, is te bestellen voor 1,50 euro op de pagina 'bollen'. 

“I wanna see the rainbow high in the sky!” Wie kent ‘m nog?? In ieder geval: dichterbij dan in deze bol, kun je de rainbows niet vinden! Draai hem rond en de regenboogjes knallen je tegemoet. Dat komt door alle speelse interne breuklijntjes die deze bolletjes hebben.
Bergkristal is volgens de edelstenenleer een zuiverende steen. Zet hem in een ruimte waar je veel bent of leg er je kleinere knuffelstenen om heen om ze energetisch op te laden. Ervaar je rust door lekker lang in je stenen te staren? Dan zijn deze knapperds een must-have!
De bolletjes zijn met hun 4 cm doorsnede heerlijk om in de hand te houden. Ze komen uit Madagaskar. Een plastic ringetje om je bol op te zetten, is te koopt voor 1,50 euro, eveneens op de pagina 'bollen'. 

Voorkom dat jouw bollen alle kanten oprollen en zet ze op dit voetje, in de vorm van een plastic ringetje. Hij houdt grote bollen op zijn plaats tot en met aan de kleintjes van 4cm doorsnede. Ideaal als je een leuke opstelling maakt, maar de bol nét een cm verder wil liggen dan waar jij hem het mooiste vindt. De ringetjes zijn met een doorsnede van 2,5cm subtiel en de aandacht blijft dus op jouw bol.