Agaatschijf

€ 169,00

Agaatschijf

€ 169,00

Wat een eyecacher! Ik zeg: mest je boekenkast uit en reserveer een plank voor deze beauty. Elke keer als je langs hem loopt, knallen regenboogflashes je tegemoet. Zij zitten verscholen in de kwarts in de schijf. En zie je die prachtige natuurlijk blauwe agaatlijnen? Ontdek de kristalmondjes die daarin zitten verborgen en word verliefd op deze schijf als je dat nog niet al was. 
Agaat heeft een kalmerende en ontspannende werking. Heb je een dag hard gewerkt, dan is dit een heerlijke steen om na je werkdag al kijkend in te verdwalen. Het is een kunstwerk op zich. Heb je huisdieren? Check dan van tevoren even of die zich niet erg aangetrokken voelen tot de schijf. Zo ja, zet hem dan op een veilige plek, buiten bereik van je huisdieren. Anders kan het maar zo zijn dat hij sneuvelt. Hier kopt Rob de Edelstenenkat er met regelmaat eentje (bijna) om, als hij weer eens stiekem de werkruimte is binnen gesneakt. Ook hij vindt agaat een heerlijke steen om zichzelf aan op te laden na één van zijn vele knokpartijen.
Deze kanjer komt uit Brazilië, weegt 2,41 kilo, is 25 cm in doorsnede en 2,5 cm dik. Bij bestelling ontvang je de steen die je op de foto's ziet. Een plastic standaard om hem rechtop in te zetten, krijg je er bij. 

De steen van de liefde in de vorm van een hartje: hoe zoet! Rozenkwarts staat voor, jawel, liefde. Voor je vrienden, familie, goede collega's, maar ook voor liefde voor jezelf. 
Door zijn kleinere formaat past hij prima in je broekzak en huist zo de hele dag met je mee. Als je hem even uit je zak haalt om vast te houden, is ‘ie heerlijk voorverwarmd!
Deze lieve steen is eigenlijk fijn voor iedereen. Kind, hond, kat of oma, iedereen kan wel wat zachtheid gebruiken. 
Bij bestelling ontvang je een van de hartjes die je op de foto’s ziet. Uiteraard zijn ze allemaal heerlijke roze en mooi strak geslepen.

Dit hart is werkelijk betoverend en verdient een topplek in huis bij degene die hem verovert. Tot die tijd staat hij fijn te shinen op de showtafel van De Edelstenenjungle. 
Graag stel ik je voor aan Druzy agaat! Hij is super toepasselijk in hartvorm geslepen. Want Druzy agaat zorgt naast de kalmerende en rustgevende werking die agaat heeft, ook voor zelfliefde en -acceptatie. Hij versterkt volgens de kristallenleer het verbeeldeingsvermogen en creativiteit. 
Dit hart is dan kostbaar, schroom niet om hem af en toe op te pakken en bij je te houden. Zijn prachtige kristalletjes zitten muurvast en hij kan echt wel een meditatiemoment aan, als je hem rustig vasthoudt. Op de foto's zie je het niet zo goed, maar het hart is wat hol, je zou kunnen zeggen dat het een kommetje is. En vergeet niet zijn achterkant te bewonderen! 
Bij bestelling ontvang je het hart dat je op de foto’s ziet. Hij is 9x8x3 cm, weegt 293 gram en komt uit Brazilië.

Dit hart is werkelijk betoverend en verdient een topplek in huis bij degene die hem verovert. Tot die tijd staat hij fijn te shinen op de showtafel van De Edelstenenjungle. 
Graag stel ik je voor aan Druzy agaat! Hij is super toepasselijk in hartvorm geslepen. Want Druzy agaat zorgt naast de kalmerende en rustgevende werking die agaat heeft, ook voor zelfliefde en -acceptatie. Hij versterkt volgens de kristallenleer het verbeeldeingsvermogen en creativiteit. 
Dit hart is dan kostbaar, schroom niet om hem af en toe op te pakken en bij je te houden. Zijn prachtige 'schuim' zit muurvast en hij kan echt wel een meditatiemoment aan, als je hem tóch rustig vasthoudt. Op de foto's zie je het niet zo goed, maar het hart is wat hol. Het druzy-gedeelte zit echt ín het hart. En oh: vergeet niet zijn achterkant te bewonderen! 
Bij bestelling ontvang je het hart dat je op de foto’s ziet. Hij is 8x7x3 cm, weegt 211 gram en komt uit Brazilië.

Uitverkocht

Orthocerasschijf 1

€ 26,30
Uitverkocht
Uitverkocht

Orthocerasschijf 1

€ 26,30

Dit blijft abstract. Kun jij je er wél een voorstelling van maken hoelang driehonderd miljoen jaren zijn? De Edelstenenjungle niet. En toch is het zo: driehonderd miljoen jaar geleden leefden deze pijlstaartinktvisjes. Hier voor altijd gevangen in dit versteende stuk. Bij mij staat er eentje er in de keuken en kijkt toe hoe menig visje in de koekenpan wordt opgebakken. Waar komt hij bij jou te staat?
De voorkant is gepolijst, de achterkant ruw. Ook op de achterkant zie je de visjes zitten. 
De orthoceras is een aardende steen die je laat zijn in het hier en nu.
De schijf weegt 964 gram, is 13 bij 22 bij 3 cm groot en komt uit Marokko. Een standaardje om hem rechtop te zetten, krijg je er van me bij.

Bewonder je dit prachtige kunstwerk nog niet met open mond, dan doe je dat wel na het lezen van dit stukkie. Zó bijzonder ammoniet op de showtafel van De Edelstenenjungle te mogen hebben staan! Nou ja, niet de ammoniet, maar zijn schelp die gemakshalve ook maar gewoon ammoniet wordt genoemd in de edelstenen- & fossielenwereld. De ammoniet was een inktvisachtig beestje. Met zijn krioelende lange, weke, poten had het zeker wat weg van een octopus. Hij ontstond zo’n 410 miljoen jaar geleden en leefde een hele lange tijd, namelijk tot ongeveer 65 miljoen jaar terug. Samen met de dinosauriërs ging hij uiteindelijk ten onder. De ammoniet leefde veilig in zijn bunker van calcium, de schelp die je op de foto’s ziet dus! Kwam een grote rover te dichtbij, dan trok de ammoniet zich veilig terug in zijn schelp. Net als onze neus en oren groeide het diertje de gehele loop van zijn leven. Als hij niet meer lekker in zijn schelp paste, bouwde hij een groter kamertje en verkaste zo een ‘woning’ naar voren in zijn schelp. Deze ‘woninkjes’ zie je goed zitten op de foto’s. Zie je die soort van tussenschotten? Dat zijn zeg maar de tussenmuren tussen de verschillende rijtjeswoningen die de ammoniet van deze schelp ooit bouwde. De schelp bestaat op die manier uit allemaal verschillende kamertjes achter elkaar. In alle kamertjes waar de ammoniet uitgroeide, liet hij een gaatje achter in het tussenschot. Door de kamertjes te vullen met gas, kon het beestje opstijgen naar hogere lagen in de verschillende oceanen waarin hij leefde. De grootste ammoniet leefde in een schelp van wel twee meter in doorsnede. De lijnen aan de buitenkant van de schelp, zijn ribbels. De ribbels maakten het kraken van de schelp door roofdieren moeilijk. Die ribbels doen wat vorm betreft prachtig mee met de lange, sierlijke poten van de ammoniet. Ik zou best een tattoo willen van dit grafische beestje! Wist je dat de ammoniet een soort kompas is voor archeologen? Omdat het diertje zolang en zo wijds leefde, kunnen bodemonderzoekers aan de soort ammoniet die zij vinden, afleiden  in welke tijd zij precies aan het graven zijn. Zo weten ze ook weer met wat voor soort gesteende ze bijvoorbeeld te maken hebben rechts naast de zojuist gevonden ammoniet.  Super tof, toch?! Niet geprikkeld door dit stukje tekst? Dat geeft helemaal niks. Ze staan hier goed bij de eigenaresse van De Edelstenenjungle, tevens groot inktvissenfan. 😊
Bij bestelling van dit magische fossiel ontvang je het stuk die je op de foto’s ziet. De schelp weegt 711 gram, is 20 bij 17 bij 2 cm groot en komt uit Madagaskar. Een standaard om hem rechtop te kunnen zetten, krijg je er van me bij.

Sale!

Ammoniet schelp doorsnede, gepolijst 2

€ 159,00 € 129,00
Sale!

Ammoniet schelp doorsnede, gepolijst 2

€ 159,00 € 129,00

Nb. Robbie de Edelstenenkat heeft deze prachtigerd afgeprijsd. Onlangs stootte hij hem van de kast, toen hij op een onbewaakt moment De Edelstenenjungle binnensloop. Helemaal onderaan, dus het stukje in het houdertje, heeft een stukje losgelaten waardoor er een beschadiging zichtbaar is. Deze valt echter niet zo op in de houder. Het blijft een magisch stuk, ook na 'behandeling' van Rob, maar toch maar met een lekkere korting. 

Bewonder je dit prachtige kunstwerk nog niet met open mond, dan doe je dat wel na het lezen van dit stukkie. Zó bijzonder ammoniet op de showtafel van De Edelstenenjungle te mogen hebben staan! Nou ja, niet de ammoniet, maar zijn schelp die gemakshalve ook maar gewoon ammoniet wordt genoemd in de edelstenen- & fossielenwereld. De ammoniet was een inktvisachtig beestje. Met zijn krioelende lange, weke, poten had het zeker wat weg van een octopus. Hij ontstond zo’n 410 miljoen jaar geleden en leefde een hele lange tijd, namelijk tot ongeveer 65 miljoen jaar terug. Samen met de dinosauriërs ging hij uiteindelijk ten onder. De ammoniet leefde veilig in zijn bunker van calcium, de schelp die je op de foto’s ziet dus! Kwam een grote rover te dichtbij, dan trok de ammoniet zich veilig terug in zijn schelp. Net als onze neus en oren groeide het diertje de gehele loop van zijn leven. Als hij niet meer lekker in zijn schelp paste, bouwde hij een groter kamertje en verkaste zo een ‘woning’ naar voren in zijn schelp. Deze ‘woninkjes’ zie je goed zitten op de foto’s. Zie je die soort van tussenschotten? Dat zijn zeg maar de tussenmuren tussen de verschillende rijtjeswoningen die de ammoniet van deze schelp ooit bouwde. De schelp bestaat op die manier uit allemaal verschillende kamertjes achter elkaar. In alle kamertjes waar de ammoniet uitgroeide, liet hij een gaatje achter in het tussenschot. Door de kamertjes te vullen met gas, kon het beestje opstijgen naar hogere lagen in de verschillende oceanen waarin hij leefde. De grootste ammoniet leefde in een schelp van wel twee meter in doorsnede. De lijnen aan de buitenkant van de schelp, zijn ribbels. De ribbels maakten het kraken van de schelp door roofdieren moeilijk. Die ribbels doen wat vorm betreft prachtig mee met de lange, sierlijke poten van de ammoniet. Ik zou best een tattoo willen van dit grafische beestje! Wist je dat de ammoniet een soort kompas is voor archeologen? Omdat het diertje zolang en zo wijds leefde, kunnen bodemonderzoekers aan de soort ammoniet die zij vinden, afleiden  in welke tijd zij precies aan het graven zijn. Zo weten ze ook weer met wat voor soort gesteende ze bijvoorbeeld te maken hebben rechts naast de zojuist gevonden ammoniet.  Super tof, toch?! Niet geprikkeld door dit stukje tekst? Dat geeft helemaal niks. Ze staan hier goed bij de eigenaresse van De Edelstenenjungle, tevens groot inktvissenfan. 😊
Bij bestelling van dit magische fossiel ontvang je het stuk die je op de foto’s ziet. De schelp weegt 711 gram, is 20 bij 17 bij 2 cm groot en komt uit Madagaskar. Een standaard om hem rechtop te kunnen zetten, krijg je er van me bij.

De steen van de liefde in de vorm van een hart: hoe zoet! Rozenkwarts staat voor, jawel, liefde. Voor je vrienden, familie, goede collega's, maar ook voor liefde voor jezelf. 
Als je graag mediteert met stenen of dat wil gaan doen, raad ik je deze echt aan. Hij voelt heerlijk zacht en is een fijn formaat voor in je hand om goed op te kunnen focussen. 
Deze lieve steen is eigenlijk fijn voor iedereen. Kind, hond, kat of oma, iedereen kan wel wat zachtheid gebruiken. 
De roze glimmert komt uit Madagascar en is zo'n vijf centimeter lang. Je krijgt een hart gelijkend aan het hart op de foto's. Allemaal prachtig geslepen en heerlijk roze.