Grauw van buiten, een sprookje van binnen: dit is een steen waarvan je gaat houden. De super seven! Leg hem op de zaklamp van je telefoon en je ziet de mooiste kleuren. Super seven kan bestaan uit een combinatie van amethist, rookkwarts, rutiel, cacoxeniet, lepidocrosiet en goethiet. Maar lang niet altijd zitten al die zeven ‘supertjes’ erin en is ondanks zijn magische schoonheid de naam dus nogal misleidend.  Soms bevatten de stukjes ook hematietkwart en, zoals bij deze stukjes het geval is, citrien.
Je zou oneerbiedig kunnen stellen dat Super Seven gewoon een stuk onzuivere amethist is. Toch is het een bijzondere samenstelling en een steen die binnen de edelstenentherapie geroemd wordt om zijn sterk transformerende werking. Volgens de kristallenleer bevordert hij persoonlijke en spirituele ontwikkeling en verstrekt je intuïtie. Wie mediteert met super zeven of zich met de steen verbindt door hem een tijdje bij zich te dragen, kan ingevingen krijgen over mooie dingen die je zou willen doen. Hij kan je helpen met het bedenken van oplossingen van problemen.
Elke keer pak ik deze stukjes kort vast om er met mijn minizaklampje in te schijnen en me te laten betoveren door het contrast tussen zijn ronduit saaie buitenkant en die vrolijke kleurenboel binnenin! Ben je de nieuwe mens van één van deze knapperds en zit je van de week ook te schijnen met of zonder zaklamp? 😊
De stukjes komen uit Brazilië, wegen tussen de 32 en 40 gram en zijn zo’n 5 bij 3 cm groot.

Check deze prachtige roomwitte bergkristal clusters! Ze hebben een wat melkachtige gloed en in de toppen van de puntjes zijn ze prachtig transparant. Nummer drie heeft een regenboogje in zijn grootste punt en nummer 1 betovert je met zijn groepjes ‘mini-puntjes’ die tussen de grote punten voor een prachtige dieptewerking zorgen.
Bergkristal staat binnen de edelstenenleer bekend om zijn zuiverende werking en heeft de eigenschap andere stenen op te laden. Schuif er dus rustig je lievelings-edelstenenring om één van de punten om de ring de volgende dag weer opgeladen te dragen. Deze clusters laten zich prachtig combineren met andere ruwe stenen en clusters. Bestel er eentje en stel zo bijvoorbeeld zelf jouw gouden driehoek samen.
Bij bestelling ontvang je het cluster dat je op de foto’s ziet. Ze komen uit Brazilië. Nummer 1 weegt 203 gram en is zo’n 11 bij 9 bij 5 cm groot. Nummer 2 weegt 50 gram en is zo’n 5 bij 5 bij 4 cm groot. Nummer 3 weegt 97 gram en is zo’n 9 bij 4 bij 6 cm groot.

Er zit een prijskaartje aan dit prachtige ruwe gesteente, maar dan heb je ook wat. Azuriet in graniet wordt ook wel de K2-jaspis genoemd, omdat hij wordt gevonden aan de voet van de K2 berg in Pakistan, de op één na hoogste berg van de wereld. Verder heeft de steen weinig met jaspis van doen hoor, de namenbedenkers binnen de edelstenenwereld hebben er nu eenmaal een handje van om alle stenen met vlekkenpatronen maar jaspis te noemen. Opvallend is ‘ie wel he? Met zijn helder blauwe stippen op zijn zilverwitte huidje. De blauwe stippen zijn de azurietdelen in de steen en het zilverwitte is graniet. Een combinatie die zeldzaam is. K2-jaspis is volgens de kristallenleer een spirituele steen en tegelijkertijd ook een aardende steen. Mediteer je stenen? Dan kan dit jouw grote vriend zijn. Door meditatie kan hij je helpen laten inzien waar je behoeftes liggen. Hij geeft zelfvertrouwen, kan helpen tegen nachtmerries en kán je spirituele dromen geven. Past deze rust uitstralende ‘glimstippel’ bij jou op je altaartje? Adopteer hem dan met liefde.
Bij bestelling krijg je de steen die je op de foto’s ziet. Het stuk weegt 811 gram, is zo’n 12 bij 10 bij 7 cm groot en komt uit Pakistan.

Pyriet ruw

€ 5,95

Pyriet ruw

€ 5,95

Ow hij is helemaal niet verlegen hoor, maar helaas wél ineens als hij op de foto moet. Deze krachtpatser van prachtige kwaliteit staat normaal gesproken maar al te graag in het middelpunt van de belangstelling, want het zijn eigenlijk gewoon brokjes discobol! De steen bestaat uit kleine, goud/zilver kleurige kubusjes, die bij de kleinste beweging ontzettend flashen. De basis daar omheen, heeft de structuur van een prop zilverfolie. Verkooptechnisch natuurlijk waardeloos, deze beschrijving, whaha, maar daar doet de basis me nou eenmaal aan denken!
Pyriet heeft de leuke bijnaam Fool’s Gold omdat Indianen vroeger de steen verwarden met goud.
Oh ja, de werking! Pyriet versterkt wilskracht, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Als je minder tijd wilt kwijt zijn aan wikken en wegen, kan pyriet je helpen meer doorslaggevend te zijn. Pyriet laat je de werkelijke bedoeling zien en kan vergeten herinneringen naar boven brengen. Het is best een pittige steen en misschien minder geschikt voor hele pittige types. Dan kan hij voor té veel daadkracht zorgen waardoor je geen oog meer hebt voor de wensen van anderen. Maar ben jij de moeder die best eens zichzelf centraal wil zetten in haar wensen maar niet goed weet hoe? Doen, deze jongen!
Deze pyrieten komen uit Peru en zijn zo’n 7 centimeter lang. En elke steen heeft die prachtige kubusjes hoor, ik verkoop geen proppen zilverfolie. 😊 Jij krijgt er één soortgelijk aan de stenen op de foto.