Wie valt voor deze super heldere rutielkwarts knuffelsteen koopt niet alleen A kwaliteit, maar ook een heerlijk verhaal! De Romeinen geloofden dat de duidelijk zichtbare gouden rutielnaalden in de steen de prachtige goudkleurige lokken waren van Venus van Milo, de godin van de liefde. Ze gebruiken rutielkwarts dan ook om liefde vast te houden of op te roepen. In de middeleeuwen daarentegen, zag men de rutielnaalden aan voor zonnestralen, gevangen in deze steen. Het zal je niet verbazen dat zij de steen daarom bij zich droegen om zonnige gevoelens op te wekken. In de hedendaagse edelstenenleer, is rutielkwarts eigenlijk een combinatie van het oude gedachtengoed van de Romeinen en de middeleeuwers: hij staat vandaag de dag voor liefde én zonnigheid. Wie wil dat nou niét aanwakkeren?
Bij bestelling ontvang je één van de knuffelstenen die je op de foto’s ziet. Ze komen uit Brazilië, wegen tussen de 10 en 14 gram en zijn 2 a 3 cm lang.

Voor wie wel eens mediteert of ademhalingsoefeningen doet en gek is op de zachte, liefdevolle energie is deze handsteen heerlijk! Ze zijn getrommeld en daardoor organisch van vorm in plaats van symmetrisch geslepen. Ik zocht ze uit met mijn ogen dicht. Dat is trouwens super leuk om te doen! Deze drie lagen perfect in mijn hand en staan nu dus voor jou ter adoptie in de shop. Nummer 1 weegt 146 gram, nummer 2 75 gram en barst van de regenboogjes, nummer 3 78 graam en heeft ook wat regenboogjes. Ze zijn alle drie zo’n zes bij vier centimeter lang, nummer 1 dijt echter aan alle kanten een halve tot een hele centimeter uit. Ze komen uit Brazilië. Bij bestelling ontvang je de steen die je op de foto’s ziet.

In de chaorieten van A kwaliteit zoals deze, is de paars altijd zó paars alsof het een beetje licht geeft! Chaoriet is door de Russen bestempeld als steen van hoop, toekomstverwachtingen en vrijheid. Ze vonden hem in, jawel, Rusland in de periode dat de Russische Tsaar Nicolaas de Tweede van de troon werd gestoten. Ze geloofden dat hun nieuwe paarse vriend voor betere tijden zouden zorgen, zónder armoede.
In Siberië laat men chaoriet meekoken met het theewater omdat ze geloven dat de steen familiebanden versterkt.
Het is een prachtige steen. Klein, maar er valt genoeg te zien aan interessante kronkels, lijnen en zandtinten door het vrolijke paars. Vind je dat jouw vrijheid wel eens aan banden wordt gelegd? Of kan één van je lieve vrienden wel wat hoop gebruiken? Dan is chaoriet een mooi symbolisch cadeau om (jezelf) cadeau te doen. Het is geen zeldzame steen, maar buiten zijn thuisland is het aanbod kleiner omdat Rusland nogal strikte exportregels hanteert.
Bij bestelling ontvang je één van de knuffelstenen die je op de foto’s ziet. Ze wegen tussen de 7 en de 13 gram en zijn zo’n drie centimeter lang. Sommigen zijn langer en smaller, anders korter maar ronder. 😊

Doe je graag ademhalingsoefeningen met edelstenen? Dan is deze serpentijn handsteen een fijne uitbreiding op jouw hand- en knuffelstenencollectie. Alleen de aanblik van het zachte en voorjaarsachtige groen doet al ontspannen. En als je dan ook nog eens voelt hoe heerlijk rustgevend hij in je hand ligt als je je vingers erom sluit... Ja, De Edelstenenjungle is echt verkocht als het gaat om de wat grotere hand- en knuffelstenen van serpentijn. Het is een steen die je ook rustig kan meenemen naar bed om er ontspannen mee in slaap te vallen. Of dus om er ademhalingsoefeningen mee te doen als je milde menstruatiekrampen hebt. De pijn kán dan verlichten. Volgens de edelstenenleer kan serpentijn er voor zorgen dat je bij conflicten eerder tot een compromis komt met de 'tegenpartij'. Maar dat moet je maar net willen. :p 
Bij bestelling ontvang je de fijnert die je op de foto's ziet. Hij komt uit Afghanistan, weegt 75 gram en is 6 bij 4 bij 2cm groot. 

Apatiet is een steen die je met heldere blauw heerlijk kan opvrolijken. Met zijn langwerpige vorm laat hij zich hartstikke mooi in een edelstenengrid leggen. Maar ook kan hij ‘gewoon’ als knuffelsteen mee in je broekzak. Volgens de edelstenenleer geeft apatiet zin in avontuur en bevordert hij je creativiteit. Een steen die staat voor speelse, energieke levendigheid. En dan ook nog eens van mooie A kwaliteit. Kwispel je al?
Bij bestelling ontvang je één van de stukjes die je op de foto’s ziet. Ze komen uit Madagaskar, wegen tussen de 14 en 19 gram en zijn zo’n 4 cm lang.

30Zonnesteen is een echte opvrolijker, met zijn heerlijke zachte zalmroze kleur. Door de insluitsels van hematiet lijkt de steen te glinsteren. Volgens de edelstenenleer kan zonnesteen stemmingsverbeterend werken en levensvreugde, optimisme en daadkracht versterken. Sommige mensen die neerslachtig zijn, gebruiken de steen als extra motivatie om uit hun kuil van downheid te klimmen. Een echt najaars- en wintervriendje, als je het De Edelstenenjungle vraagt. Laat jij je opwarmen door deze vrolijkerd?
Bij bestelling ontvang je een steen soortgelijk aan die je op de foto’s ziet. Hij komt uit India, is zo’n 4 a 3 cm groot en weegt tussen de 26 en 33 gram.

For all queens who like rainbows & purple! Letterlijk om te knuffelen en een zaligheid voor het oog, deze amethistjes. Draag je de ontspannende energie van amethist graag bij je? Deze past gemakkelijk in je tas en broekzak en is ook zeker niet zo klein dat je hem daar kwijt raakt.
Amethist zou je volgens de edelstenenleer kunnen helpen om ontspannen te kunnen slapen en door diezelfde ontspannende werking kán hij hoofdpijn verzachten. Ik hoor dat geregeld, heb het zelf eens uitgeprobeerd, maar helaas: bij mij werkt alleen paracetamol. Hopelijk heb jij net zo vaak hoofdpijn als ik (zelden) en kun je volop genieten van de regenboogjes in deze prachtigerds!
De stenen komen uit Brazilië, wegen tussen de 20 en 25 gram en zijn 4 cm lang. Bij bestelling ontvang je een steen soortgelijk aan die je op de foto’s ziet.

Look in the eye of a tiger! Met deze knuffelsteen op zak wakker je jouw innerlijke tijger aan mocht je die even nodig hebben. Tijgeroog is volgens de edelstenenleer een beschermende steen die jou moed en kracht geeft als je bijvoorbeeld een presentatie moet geven of iets anders engs moet doen wat je op zich prima kan! Veel kinderen worden aangetrokken tot tijgeroog door het prachtige effect wat je ziet als je de steen heen en weer beweegt. Flash, je kijkt echt even in een tijgeroog. De steen kan tevens steun bieden bij onbehagelijke gevoelens ’s nachts. Voor zowel kinderen als volwassenen. Leg ‘m op je nachtkastje of pak hem in je hand.
De knuffelsteen komt uit Zuid-Afrika, weegt tussen de 23 en 33 gram en zijn 4 cm lang. Bij bestelling ontvang je één van de stenen die je op de foto’s ziet. Alle stenen zijn met de hand uitgezocht op hun ‘knipoog-effect.’ Durf je? 😉

De winterpeen onder de edelstenen. Maar liefst 12 procent van de aardkorst bestaat uit dit mineraal en daarmee is 'ie dus allerminst kostbaar en zeldzaam. Toch zou ik hem persoonlijk niet door de stamppot prakken! De kristallenleer dicht nogal wat geneeskrachtige eigenschappen toe aan bergkristal. De Edelstenenjungle staat hier sceptisch tegenover, maar ik moet zeggen dat mijn planten het erg goed doen sinds ik ondermeer bergkristal bij hun in pot leg bovenop de aarde. Daarnaast staat het ontzettend gezellig! 
Bergkristal is volgens de kristallenleer tevens een zuiverende steen. Hij zuivert de ruimte van de energie die daar is en verstrekt de werking van andere edelstenen als je ze samen draagt of ergens neerlegt. Stel dus zelf een mooie set samen en laat daarbij deze bergkristal knuffelsteen niet ontbreken!
Bij bestelling ontvang je een steen soortgelijk aan die je op de foto's ziet. Ze komen uit Brazilië, wegen tussen de 25 en 35 gram en zijn zo'n 4 cm lang

Groene aventurijn: een allemansvriend voor jong en oud. Hij wordt ook wel de gelukssteen genoemd. Groene aventurijn is een steen van optimisme en levenslust en geeft je vertrouwen in nieuwe situaties. Zowel in werk als in het leven en alles wat daar bij hoort. Deze groene mooierd kan je helpen met een gevoel van lichtheid met veranderingen om te gaan en alles vanaf de positieve kant te laten zien. Groene aventrurijn laadt jouw accu weer op zodat je je onbezonnen op elk nieuw avontuur kunt storten. Zeker ook een leuk cadeau voor iemand die iets nieuws te wachten staat of bijvoorbeeld op reis gaat.
Bij bestelling ontvang je een steen soortgelijk aan die je op de foto's ziet. Ze komen uit Brazilië, wegen tussen de 18 en 26 gram en zijn tussen de 3 en 4 cm lang.

Uitverkocht

'Let it Grow' plantenset

€ 6,50
Uitverkocht
Uitverkocht

'Let it Grow' plantenset

€ 6,50

Geef je stekjes en planten extra aanmoediging met deze ‘Let it Grow’ plantenset! Mosagaat en boomagaat zijn volgens de kristallenleer stenen waar plantjes gek op zijn. Ze staan voor groei en bloei en helpen jou connecten met de natuur. Bergkristal is een zuiverende steen en laadt bovendien andere stenen op. Leg dit trio aan de voet van jouw stekje of plant, gewoon op de aarde, en geniet ervan hoe plant & steen elkaar ontmoeten. De bergkristalpunt laat zich met het gemak van een tentharing in de aarde spiesen en door zijn lengte van zo’n  6 centimeter hou je nog genoeg punt over om bovengronds te bewonderen.
Het bergkristalpuntje komt uit China, de boomagaat en mosagaat uit India. De agaatjes zijn zo’n 3 bij 3 cm groot. En oh: schijn voor de lol eens met de zaklampstand van je telefoon door de mosagaat heen en ontdek zijn verrassing. Ik verklap niks!

Check deze heerlijke shiners! Familie van de veldspaat dus mét heerlijke flashes, deze regenboogmaanstenen. De zwarte stippels die je ziet, is zwarte toermalijn. Maansteen heeft volgens de kristallenleer een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. Hij zou de vruchtbaarheid en zwangerschap bevorderen. Leuk cadeautje voor iemand die zwanger is! 
Bij bestelling ontvang je een steen soortgelijk aan die je op de foto's ziet. Ze komen uit India, wegen tussen de 18 en 24 gram en zijn zo'n 3 bij 3 cm groot. 

Rode jaspis werkt volgens de kristallenleer activerend en maakt moedig. Draag deze steen bij je in je zak en laat je op en zachte manier oppeppen. Rode jaspis is een fijne steen om bij je te dragen voor en tijdens het sporten. Zijn aarde-rode kleur herinnert je aan je wensen en doelen en zorgt ervoor dat je ervoor gaat.
Bij bestelling ontvang je een steen sortgelijk aan die je op de foto's ziet. Ze komen uit India, wegen tussen de 9 en 13 gram en zijn ongeveer 2 bij 3 cm groot. 

Krijg jij ook gelijk zin in karamel als je naar deze knuffelstenen kijkt? Net snoepjes toch? Zijn zoete uitstraling geeft hij volgens de kristallenleer ook af aan energie. Aragoniet is een verwarmende steen met een zachte energie. Echt eentje voor gevoelige types want aragoniet is rustgevend, stabiliserend en sterk aarderd.  Een fijne steen om bij je te dragen als je je wel eens gestrest voelt van andere mensen om je heen. Deze vrolijkerd past prima in je broekzak.
Heb je kleine kinderen? Leg hem dan wel buiten hun bereik want zelfs op volwassen leeftijd is de associatie met snoep zomaar gelegd 😊 
Bij bestelling ontvang je een knuffelsteen soortgelijk aan die van de foto’s. Ze zijn zo’n 3x2x2cm en komen uit Peru.

Dit is nou typisch zo’n steen waar je ín wil duiken! Om er een middagje in rond te dolfijnen. Check die intens diepblauwe kleur met goudkleurige pyrietspikkels… En dan klinkt zijn naam ook nog eens als een gedicht: lapis lazuli, wat ‘blauwe steen’ betekent.
Lapis lazuli is de steen voor vriendschap en liefde. Hij helpt je te uiten zoals je bent en jouw relaties te accepteren zoals ze zijn. De diepblauwe kleur wordt al eeuwen geassocieerd met wijsheid, verdieping en bezinning.
Lapis Lazuli is een steen die fijn is om mee te mediteren omdat hij voor innerlijke wijsheid kan zorgen en kalmerend werkt. Hij helpt je in moeilijke situaties een stap voorwaarts te zetten in plaats van angstig in een hoekje te blijven zitten. Kun jij wat extra zelfvertrouwen en optimisme gebruiken? Dan is deze knapperd met minstens zo’n knappe naam, misschien graag jouw bondgenootje. 
Bij bestelling krijg je één van de lazuli’s die je op de foto’s ziet. Ze zijn zo’n 3,5x2,5x2cm groot en komen uit Afghanistan.

Een must-have voor degenen die graag verdwalen in de schilderachtige structuren van edelstenen: hondentandamethist! Met een beetje fantasie ontdek je de vorm van hondentanden in de steen. En de gevorderde kijker ontdekt zelfs dorpjes gehuld in hemelse schapenwolkjes, een uitbarstende vulkaan of een vliegende vleesmuis. Mijmer er rustig op los met deze ontspannende zaksteen.
Hondentandamethist heeft nóg meer dan de gewone amethist een kalmerend en ontspannend effect. Dat komt door de kwarts in de steen, die verstrekt de werking van alle andere soorten stenen. Hondentandamethist bevat vaak sporen van hematiet, die zichtbaar zijn als de aardetonen in de steen.
Kun jij overdag wat ontspanning en kalmte gebruiken? Steek dan deze mooierd in je broekzak of bh. Door zijn platte vorm blijft hij op beide plaatsen prima zitten en geniet jij van de rustgevende werking van de steen.
Tip voor degenen die de hondentandamethist zaksteen willen laten pronken in hun interieur: leg hem vooral niet op een effen ondergrond. Door structuur met een andere structuur te combineren, versterken beide vormpjes elkaar. Leg deze zaksteen dus rustig op bijvoorbeeld decoratief mos en je zult zien dat de sprookjesachtige vormen in de hondentandamethist heerlijk meedoen met de kronkelvormen van het mos!
De steen is zo’n zes centimeter lang en komt uit Afrika. Je krijgt één van de stenen die op de foto’s te zien is.

Prachtige rookkwarts handstenen met een heerlijke aardende energie! Ze zijn van a kwaliteit en daardoor hangt er wel een prijskaartje aan, maar kijk vooral even hoe helder ze zijn. Handstenen van dit formaat zijn heerlijk om mee te mediteren. Doordat ze je hele handpalm vullen en glad zijn, zorgen ze voor een goede focus tijdens jouw meditatiemoment.
Rookkwarts is een sterk beschermende en aardende steen. Ben je gestrest? Rookkwarts kan je helpen ontspannen, loslaten en accepteren. Volgens de kristallenleer biedt rookkwarts weerstand tegen stressvolle situaties en zorgt hij voor geestelijke veerkracht. Hierdoor kan hij ook (faal)angst verminderen. Rookkwarts stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie.
De stenen zijn vijf a zes centimeter lang en zijn er in een donkere en een lichtere versie. Selecteer hieronder welke van de twee je hebben wilt. Rookkwarts is een doorzichtige steensoort met een glasachtige glans. Deze handstenen komen uit Brazilië.