Powerrr! Zie hier de krachtpatser rode granaat in de vorm van een splitarmbandje. Charmant én krachtig! De steentjes zijn prachtig diep rood en helder. Rode granaat geeft je een echte energy boost. Hij sleurt je ’s ochtends vroeg door de file en laat je, als je hem bewust draagt, zomaar een PR lopen op de 400 meter. Maar ook zorgt hij ervoor dat je het nét nog even trekt met energie je kroost voor te lezen voordat je zelf kan toegeven aan je vermoeidheid. Over slapen gesproken: draag ‘m niet vlak voordat je zelf naar bed gaat. Want dan kan het zo maar zijn dat je ineens nog van alles wilt doen, terwijl over zeven uur je wekken gaat. Dit armbandje kan een sportief cadeautje zijn voor iemand die je liefhebt. Of natuurlijk voor jezelf! 
Bij bestelling ontvang je een armbandje soortgelijk aan degenen die je op de foto’s ziet. Allemaal door mij persoonlijk geselecteerd op hun schoonheid. Ze komen uit Brazilië.

Aanschouw deze magische schijven stam! Mét kristalvorming en natuurlijke opening en prachtige tekeningen. Ooit waren zij onderdeel van een boom die wel 225 miljoen jaar oud kan zijn. Misschien knaagden dinosaurussen aan de sappige voorjaarsscheuten die de boom ooit maakte. In ieder geval leefde hij ver voor de komst van de allereerste mens. Het gebrek aan voorstellingsvermogen hoelang dat geleden is, maakt deze schijven in beleving bijna buitenaards. Het idee dit ooit groeide onder dezelfde zon als waar wij zo meteen genietend inzitten als hij even zijn toet laat zien, vind ik magisch en ergens ook kwetsbaar. Het wakkert bij mij de drang aan om zuinig om te gaan met onze aarde en zijn fantastische geschiedenis.
Volgens de kristallenleer spreekt versteend hout je creativiteit aan. Het kalmeert, relativeert en werkt bijna troostend in situaties waarin je je wat ontheemd of niet thuis kunt voelen. Versteend hout geeft een gevoel van welbehagen en welbevinden. Last van heimwee? Voel je je wat onrustig door een nieuwe situatie waarin je verkeert? Ik zeg: versteend hout! Deze prachtige schijven kun je rechtop zetten in een standaard, maar net zo goed neerleggen op bijvoorbeeld je nachtkastje. Zet er een glas water op en leg je lievelingssteen van het moment erbij: super stylish en fijn!
De schijven komen uit Madagaskar. Nummer 1 weegt 268 gram, is 12 bij 11 cm groot en kost 23.85 euro. Nummer 2 weegt 223 gram, is op de breedste punten 14 bij 12 cm groot en kost 23.95 euro.

Malachiet, ruw

€ 39,95

Malachiet, ruw

€ 39,95

Leg één van deze beauty’s op een veilige plek om er naar te kijken. Wég van kind en dier. Malachiet, hoe mooi ook, bevat namelijk het giftige kopercarbonaat. In onbewerkte vorm, zoals deze ruwe knapperds, is malachiet dus géén knuffelsteen om lekker mee in je handen te zitten en rond te draaien. Als je hem op een veilige plek neerzet, kun je er echter heerlijk bij wegdromen. Pak je het stuk wél even vast om te bewonderen of om bijvoorbeeld even te stoffen? Was dan direct je handen als hij weer op zijn plekje staat. Ik weet dat er verhalen op internet rondgaan over elixers en edelstenenwater van Malachiet, doe-dat-gewoon-nooit!
Tot zover de waarschuwing. Malachiet wordt steeds lastiger te krijgen en is daarom wat prijziger. Maar check zijn intens groene lijnenspel! Ronduit betoverend. Deze ruwe stukken zijn grillig op een prachtige manier. Met patronen die verassen en spannende inkepingen. En oh, op de foto’s zie je dat niet, maar ze glínsteren! Elk stuk is uitgezocht op het Edelstenenjunglecriterium: ik-wens-dat-je-van-alle-kanten-beeldschoon-bent. Eigenlijk is het ‘een nestje’ en horen de stenen bij elkaar. Ze versterken namelijk elkaars schoonheid, met hun knappe lijnenspel. Maar je kunt ze apart kopen.
Zet rustig zo’n stuk neer op je werkkamer naast je computer, want malachiet houdt volgens de kristallenleer straling tegen. Bij mij ligt er standaard zo’n stuk naast mijn laptop. Malachiet kan daarnaast angst verminderen. Hij kan emotionele balans brengen en je zo weerbaarder maken. Durf jij het aan? Alleen kijken dus, niet aan likken :p
De malachieten zijn zo’n 9 bij 7 bij 4 cm en wegen tussen de 493 en 580 gram. Ze kosten 23.50 euro, 39.95 euro en 45 euro.

Verfijnd, zacht en lief! Kijk nou hoe mooi geslepen dit mini-hartje is. Romantisch plaatje toch? Het zilveren kettinkje is eveneens te bestellen, voor 13 euro op de pagina ‘koorden en kettinkjes’. Een zilveren kettinkje maakt het subtiele plaatje helemaal af.
Zoals ik al zei: roze opaal is een lieve, zachte steen die je lucht en ruimte kan geven in je hoofd en hart. Door zijn kalmerende werking brengt hij emoties in balans en geeft hij een vredig gevoel. Wat gestresst en angstig op zijn tijd? Roze opaal kan bevrijdend werken. Ook ’s nachts. Sommigen slapen rustiger met roze opaal en hebben minder last van nachtmerries. Weet jij wie je blij kan maken met deze positivo-rozerd? Misschien wel jezelf.
Bij bestelling ontvang je een hartje soortgelijk aan het hartje dat je op de foto's ziet: heerlijk roze en prachtig geslepen! De hartjes zijn 1 cm lang. Het oogje is van zilver. 

Grauw van buiten, een sprookje van binnen: dit is een steen waarvan je gaat houden. De super seven! Leg hem op de zaklamp van je telefoon en je ziet de mooiste kleuren. Super seven kan bestaan uit een combinatie van amethist, rookkwarts, rutiel, cacoxeniet, lepidocrosiet en goethiet. Maar lang niet altijd zitten al die zeven ‘supertjes’ erin en is ondanks zijn magische schoonheid de naam dus nogal misleidend.  Soms bevatten de stukjes ook hematietkwart en, zoals bij deze stukjes het geval is, citrien.
Je zou oneerbiedig kunnen stellen dat Super Seven gewoon een stuk onzuivere amethist is. Toch is het een bijzondere samenstelling en een steen die binnen de edelstenentherapie geroemd wordt om zijn sterk transformerende werking. Volgens de kristallenleer bevordert hij persoonlijke en spirituele ontwikkeling en verstrekt je intuïtie. Wie mediteert met super zeven of zich met de steen verbindt door hem een tijdje bij zich te dragen, kan ingevingen krijgen over mooie dingen die je zou willen doen. Hij kan je helpen met het bedenken van oplossingen van problemen.
Elke keer pak ik deze stukjes kort vast om er met mijn minizaklampje in te schijnen en me te laten betoveren door het contrast tussen zijn ronduit saaie buitenkant en die vrolijke kleurenboel binnenin! Ben je de nieuwe mens van één van deze knapperds en zit je van de week ook te schijnen met of zonder zaklamp? 😊
De stukjes komen uit Brazilië, wegen tussen de 32 en 40 gram en zijn zo’n 5 bij 3 cm groot.

Geef je stekjes en planten extra aanmoediging met deze ‘Let it Grow’ plantenset! Mosagaat en boomagaat zijn volgens de kristallenleer stenen waar plantjes gek op zijn. Ze staan voor groei en bloei en helpen jou connecten met de natuur. Bergkristal is een zuiverende steen en laadt bovendien andere stenen op. Leg dit trio aan de voet van jouw stekje of plant, gewoon op de aarde, en geniet ervan hoe plant & steen elkaar ontmoeten. De bergkristalpunt laat zich met het gemak van een tentharing in de aarde spiesen en door zijn lengte van zo’n  6 centimeter hou je nog genoeg punt over om bovengronds te bewonderen.
Het bergkristalpuntje komt uit China, de boomagaat en mosagaat uit India. De agaatjes zijn zo’n 3 bij 3 cm groot. En oh: schijn voor de lol eens met de zaklampstand van je telefoon door de mosagaat heen en ontdek zijn verrassing. Ik verklap niks!

Check deze doorboorde hangers en hou even vast hoe je gezicht staat. 😊 Ik durf te wedden dat je mondhoeken opkrulden in een glimlach bij het aanschouwen van deze warme vrolijkerds! Grazy lace agaat laat je de zonnige kant van het leven zien. Het is een aardende steen en hij is heerlijk rustgevend. Dat er zoveel schoonheid gevangen zit in zo’n klein stukkie, he? Ik blijf me erover verbazen. Kijk er gerust drie minuten naar droom lekker weg.
Een geitenleren koordje is bij te bestellen op de pagina ‘koorden en kettinkjes’ in bruin en zwart.

“I wanna see the rainbow high in the sky!” Wie kent ‘m nog?? In ieder geval: dichterbij dan in deze bol, kun je de rainbows niet vinden! Draai hem rond en de regenboogjes knallen je tegemoet. Dat komt door alle speelse interne breuklijntjes die deze bolletjes hebben.
Bergkristal is volgens de edelstenenleer een zuiverende steen. Zet hem in een ruimte waar je veel bent of leg er je kleinere knuffelstenen om heen om ze energetisch op te laden. Ervaar je rust door lekker lang in je stenen te staren? Dan zijn deze knapperds een must-have!
De bolletjes zijn met hun 4 cm doorsnede heerlijk om in de hand te houden. Ze komen uit Madagaskar.