Groene opaal bol

€ 152,60

Groene opaal bol

€ 152,60

Check deze bonker! Een tijdje terug had ik zijn kleinere broertjes in de webshop, groene opaal bolletjes van 4 cm. En toe wist ik al: dit wil ik in het groot! En ja hoor, daar stond meneer ineens! Mij aan te kijken bij mijn leverancier. Hij staat mij totaal niet in de weg op de showtafel van De Edelstenenjungle, maar als er iemand is die er net zo blij van wordt als ik, mag ‘ie mee.
Deze bol is echt een groene planeet. Van alle kanten is hij interessant. Je kan er hele continenten in ontdekken, maar ook een draak. 😊
 Ook volgens de kristallenleer maakt groene opaal vrolijk. Het is een beschermende steen die je in verbinding brengt met de schoonheid van de natuur. Hij kan helpen spanningen los te laten en geeft nieuwe energie. Groene opaal wil er wel eens voor zorgen dat je een oplossing vindt voor een probleem, doordat hij creativiteit stimuleert. Daarnaast is het een steen die je kan ondersteunen bij een gezonde eetstijl. Wijk je vaak uit naar de snackbar? Ervaar je moeheid? Dan kan deze blijde joekel misschien ondersteunend zijn.
Bij bestelling ontvang je de bol van de foto. Hij is 11 cm in doorsnede, weegt 1,5 kilo en komt uit Madagascar. De houten voet waar hij op staat, krijg je er gratis bij.

Zie deze bol eens rust en kalmte uitstralen, met zijn zachtblauwe kleur. Het zweempje grijs door de blauw, maakt hem extra zacht. Draai hem rond en je ziet prachtige flashes. Calciet is de steen die volgens de kristallenleer verstand en gevoel verenigt. Hij stimuleert analytisch denken en bevordert de concentratie. Calcieten voelen zich daarom prima thuis op de hoek van je (thuiswerk)bureau.
Naast deze 'clacieteigenschappen', werkt blauwe calciet kalmerend en ontspannend. Hij beschemt tegen negatieve energie. Reinig hem daarom geregeld. Maar niet met water, calciet is een zachte steensoort. Sta je vaak voor groepen te praten? Neem ‘m eens mee in je tas. Blauwe calciet kán communicatie-bevorderend werken.
Bij bestelling ontvang je een bol soortgelijk aan de bol die je op de foto’s ziet. Hij is 4 cm in doorsnede en komt uit Madagascar. Een plastic ringetje om hem op de zetten, krijg je er gratis bij.

Septarie bol

€ 12,95

Septarie bol

€ 12,95

Net een toetje, deze bol met zijn vanille gele en chocolade bruine delen. Septarie wordt ook wel dragonstone genoemd, omdat de structuur doet denken aan de huid van een draak. Vaak worden ze in ei vorm geslepen en verkocht als ‘drakenei’. Ik zou ‘m niet onder de broeilamp durven leggen!
Septarie bestaat uit meerdere soorten stenen die samen zijn geklonterd in kalkhoudende modder.
Ga je graag de natuur in, neem dan eens septarie mee. Septarie zorgt voor een sterke connectie met moeder aarde zodat je extra kunt genieten van alle pracht die je om je heen ziet. De steen kan je steunen in het verwezenlijken van je plannen. Hij maakt creatief en concreet. Als je wel eens mediteert met edelstenen, kan septarie ervoor zorgen dat je beter bij je gevoel kan en daar ook meer op durft te vertrouwen. Sta je vaak voor groepen? Septarie is ondersteunend in communicatieve vaardigheden.
De bol is 4 cm in doorsnede en komt uit Madagascar. Bij bestelling ontvang je een bol soortgelijk aan de bol die je op de foto’s ziet. Een ringetje om hem op te zetten, krijg je er van me bij.

Met een limonietkwartsbol haal je een zonnetje in huis. Check zijn goudachtige kleur. Super warm! Limonietkwarts bestaat uit...jawel, kwarts en limoniet. Deze laatste is een ijzerverbinding en in combinatie met kwarts kleurt de bol goudachtig geel tot bruin.  
In de kristallenleer staat limonietkwarts bekend als de 'golden healer' om zijn sterke geneeskrachtige werking. Hij zou ook werken tegen slapeloosheid. 
Mediteer je wel eens met kristalbollen? Dan is deze bol een aanrader met zijn zachte, vredige energie. 
De bol is vier centimeter in doorsnede en komt uit Madagascar. Je krijgt een bol soortgelijk aan de bol op e foto's. Allemaal prahtig goudgeel en met flashes. Zie je het voetje op de eerste foto? Die krijg je er gratis bij, als je wilt. 

Zie hier deze prachtige mysterieuze eldariet bol. Hij heeft iets betoverends, toch? Ik denk dat het door de oogvormige zwarte kringen komt, met daar omheen weer prachtige kringen in groentinten. Eldariet wordt ook wel kambaba jaspis genoemd. Die naam is alleen wat misleidend. Dit is namelijk geen jaspis. Maar omdat hij oogachtige patronen heeft die je ook wel in jaspis vindt, is deze naam aan hem gegeven. Wat is het dan wel? Een soort rhyoliet: kwarts met ogen en holtes gevuld met mini-kristalletjes. Die minikristalletjes zie je in deze bol overigens niet, misschien als je hem kraakt, maar laat dat hem niet horen! 😊
Eldariet is een kalmerende en aardende steen. Hij versterkt doorzettingsvermogen en maakt flexibel en veerkrachtig. Ook kan hij je bijstaan als je last van angsten en twijfels hebt. Eldariet zorgt ervoor dat je minder snel zwicht voor de meningen van anderen en helpt je zo je eigen pad te bewandelen. Er gaan verhalen dat sommige mensen die eldariet bij zich dragen, zomaar ineens tegen datgene aanliepen wat zij al langere tijd koesterden: dat ene huis, die baan of zelfs… de liefde. Mm… moet ik deze knapperd wel willen verkopen?
De bol is 4 cm in doorsnede en komt uit Madagascar. Bij bestelling ontvang je een bol soortgelijk aan de bol die je op de foto’s ziet. Een ringetje om hem op te zetten, krijg je er van me bij.

Uitverkocht

Merliniet bol

€ 12,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Merliniet bol

€ 12,50

Wie deze bol van me adopteert, heeft een echte toversteen te pakken. 😊 Het gesteente Merliniet is door zijn sterke connectie met spiritualiteit en magie vernoemd naar de tovenaar Merlijn. Merliniet helpt contact maken met andere werelden en dimensies. Naast dat hij je bijstaat in het ontwikkelen je spirituele kant, kan deze bol je ook zelfinzicht geven. Als je negatieve gedragspatronen van jezelf wilt doorbreken, kan merliniet ondersteunend zijn.
Wil je werken aan jezelf? Dan kan deze magische vriend jouw tool zijn. Daarnaast is hij ook nog eens ontzettend mooi. Op het grafische af. Het en der zitten doorzichtige flashes in de steen, waar je echt ín kan kijken.
Bij bestelling krijg je een bol soortgelijk aan de bol van de foto’s. Het voetje om hem op te zetten, gaat gratis mee. De steen is 4 cm doorsnede en weegt 95 gram. Hij komt uit Madagascar.

Uitverkocht

Caribbean calciet bol

€ 27,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Caribbean calciet bol

€ 27,95

Zie je óók het onbewoonde eilandje middenin deze tropische zee? Hier zou je toch willen índuiken? Hij heeft dan een Caribische sfeer, deze bol komt uit Afghanistan. Caribbean calciet is een vrij nieuwe vondst en bestaat uit oceaanblauwe calciet en lichtbruine tot witte aragoniet. Volgens de kristallenleer brengt deze steen intense rust. Een heerlijke steen om al kijkend bij weg te mijmeren dus. Hij kan je helpen te luisteren naar je intuïtie en kán telepathische vermogens helpen ontwikkelen.
De bol is 6 cm in doorsnede en komt uit Afghanistan. Bij bestelling ontvang je de bol die je op de foto’s ziet. Een ringetje om hem op te zetten, krijg je er van me bij.

Uitverkocht

Carneool bol

€ 14,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Carneool bol

€ 14,50

De carneoolbol brengt je in vervoering, met zijn diepe oranje- en bruintinten. Kijk er rustig drie minuten naar en je ontdekt de mooiste structuurtjes en vlekkenpatronen. Stukken wit zorgen voor rustpuntjes, mocht je even op adem moeten komen :) En ja, er zit ook hier en daar een glittertje in, geen zorgen!
Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. Het bolletje zou je maar zo kunnen opbeuren en een gevoel van zelfvertrouwen kunnen geven. Hij is vier centimeter in doorsnede en komt uit Madagascar.

Je krijgt een bol gelijk aan die van de afbeeldingen. De tekeningen zijn altijd net even iets anders, waardoor je een uniek exemplaar krijgt. Een voetje om hem op te zetten, krijg je er gratis bij mocht je dat willen. 

Uitverkocht

Mangano calciet bol

€ 29,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Mangano calciet bol

€ 29,95

Deze bol straalt één en al zachtheid uit. Zoete, zomerse zachtheid 😊 De studiolamp doet hem iets verbleken, zijn  lichtroze kleur is in het echt 0,0 flets. De dagen moeten maar snel langer worden, zodat ik weer mooie buitenfoto’s kan maken.
Mangano calciet werkt volgens de kristallenleer op het hart. Hij helpt je jezelf te accepteren zoals je bent en vertrekt je gevoel van eigenwaarde. Mangano calciet helpt je bij ‘houden van jezelf’. De steen kan je zorgen en spanningen verminderen en maakt blij. Daarnaast heeft deze bol ook de algemene eigenschappen van calciet: het verenigen van gevoel en verstand en versterken van de concentratie. Bovendien zijn calcieten één van de steensoorten die succes schijnen aan te trekken. Deze bol kan dus op het bureau staan zodat hij je helpt in het concreet uitwerken van al jouw ideeën, toch zou ik hem eerder op de salontafel planten. Om hem aan het einde van een werkdag even heerlijk in je handen te nemen en zijn zachte, liefdevolle energie te aanschouwen en voelen.
De bol is 6 cm in doorsnede en komt uit Afghanistan. Bij bestelling ontvang je de bol die je op de foto’s ziet. Een ringetje om hem op te zetten, krijg je er van me bij.

Uitverkocht

Groene opaal bol 1

€ 12,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Groene opaal bol 1

€ 12,50

Een bad vol groene opaal bollen… Het walhalla in de ogen van De Edelstenenjungle!  Wat een heerlijke, lichte energie geeft deze bol. Hou hem in je hand en je krijgt zin om te huppelen! En heel gek is dat niet hoor, want volgens de kristallenleer maakt groene opaal vrolijk. Het is een beschermende steen die je in verbinding brengt met de schoonheid van de natuur. Hij kan helpen spanningen los te laten en geeft nieuwe energie. Groene opaal wil er wel eens voor zorgen dat je een oplossing vindt voor een probleem, doordat hij creativiteit stimuleert. Daarnaast is het een steen die je kan ondersteunen bij een gezonde eetstijl. Wijk je vaak uit naar de snackbar? Ervaar je moeheid? Probeer dan toch echt eens zo’n schilderachtige bol. Werkt hij voor jou niet, dan heb je altijd nog een prachtig kunstwerkje.
Hij is 4 cm in doorsnede, weegt 77 gram en komt uit Madagascar. Bij bestelling krijg je er een voetje bij. Je krijgt de bol van de afbeeldingen.

Uitverkocht

Roze amethist bol

€ 99,00
Uitverkocht

Roze amethist bol

€ 99,00

Zie hem shinen met zijn prachtige roze kristalletjes! Roze amethist kleurt roze door de microscopisch kleine deeltjes hematiet in de steen. Haal even de kleur van hematietkwarts naar boven in je geheugen en je zegt: “Oh ja!” Roze amethist is een vrij recente ontdekking en nu behoorlijk populair.
Deze bol met natuurlijke openingen en speelse kleurverschillen kon ik natuurlijk niet laten liggen en móest mee naar De Edelstenenjungle, of ‘ie nou verkocht wordt of niet! Zie hoe roze de amethist van kleur is, werkelijk van prachtige kwaliteit. Op zijn ruggetje, wat overigens ook gewoon zijn gezichtje kan zijn, wat jij wil, zie je sporen van agaat. Speelsheid ten top!  

Ondanks dat de roze amethist nog niet lang meegaat in ons bovengrondse bestaan, is er al ontzettend veel te vinden over de eventuele werking van de steen. Roze amethist geeft je een gevoel van rust en vrede. Hij maakt oprecht en eerlijk en helpt je op die manier aan jezelf te werken. Mediteer je wel eens met je stenen? Dan is deze mooierd aan te bevelen. Maar ook voor de verzamelaar is dit een must-have. Je blíjft hem maar omdraaien om elke keer weer een andere adembenemende kant van de bol te zien.
Bij bestelling krijg je de bol van de foto. Een ringetje om hem op te zetten, krijg je er van me bij. Deze bol komt uit Iraï, Rio Grande do Sul in Brazilië. Hij weegt 397 gram en is 7 cm in doorsnede.

Uitverkocht

Seleniet bol

€ 12,55
Uitverkocht
Uitverkocht

Seleniet bol

€ 12,55

Deze selenietbol is werkelijk betoverend. Draai hem in je hand en het is net alsof de bol gevuld is met wit ‘glanswater’. Zie zijn ‘band’ die hij draagt? Alsof ‘ie licht geeft, toch? De bol is licht transparant en de zacht witte kleur straalt een enorme rust uit. Het grappige is dat wanneer je hem op een onopgeruimd bureau zet, ineens je bureau minder rommelig lijkt omdat heel je aandacht gaat naar het grote witte vlak aan selenietbol. 😊
Seleniet is een sterk inzichtgevende steen die je laat stilstaan bij wat je voelt en hoe je dit kunt vertalen naar een concreet plan. Seleniet kan gaves als heldervoelendheid versterken. Seleniet wordt ook wel engelensteen genoemd, omdat, als je er open voor staat, hij je door zijn hoge trilling in contact kan brengen met engelen. Leg ook rustig eens een nacht je edelstenenarmbandje op zijn koppie. Seleniet laadt andere stenen namelijk op. Kijk wel uit met vocht, dit is een hele zachte steensoort. Als hij vochtig wordt, verliest hij zijn glans. Waar komt deze handige en hele mooie Harry bij jou te staan?
Bij bestelling ontvang je de bol die je op de foto’s ziet. Hij is 9 cm in doorsnede en komt uit Marokko. Een plastic ringetje om hem op te zetten krijg je er gratis bij.

Uitverkocht

Blauwe apatiet bol

€ 12,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Blauwe apatiet bol

€ 12,95

Kun jij een flinke dosis vrolijke energie gebruiken in deze periode? Dan is deze blauwe apatiet bol iets voor jou. Ik noem hem de dolfijnenplaneet. Kijkend naar de prachtige blauwe lijnen fantaseer ik dat ik een planeet in mijn handen heb. Een planeet die alleen uit zee bestaat en waar allemaal blije zeedieren in zwemmen. Er staat een lekker briesje, de golven dansen en hier en daar zijn wat rotsformaties die net met hun topjes boven de schuimende golven uitsteken.
Zo verfrissend en opruimend als de zee kan werken, doet blauwe apatiet dat ook. Volgens de kristallenleer maakt hij vrolijk en blij. Hij helpt je je gevoelens beter te uiten en maakt je flexibeler. Is de zee even niet binnen handbereik? Laat je dan kalmeren en ontstressen door deze blije bol in je handen te nemen. Prachtig, is ‘ie niet?
De bol is 4 cm in doorsnede en komt uit Madagascar. Bij bestelling ontvang je een bol soortgelijk aan die je op de foto’s ziet. Een ringetje om hem op te zetten, krijg je er van me bij.

Uitverkocht

Hematietkwarts bol

€ 11,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Hematietkwarts bol

€ 11,50

Kijk nou wat een warmte hier vanaf knalt! Draai hem rond en ontdek zijn regenboogjes en voel de verliefde kriebels in je buik. Dit is nou hematietkwarts! Bergkristal met daarin hematietinsluitingen, waar de bol zijn mooie zachtrode tint aan dankt. Alleen al door er naar te kijken, geeft hij je een warm gevoel. Hij kan je bijstaan bij gevoelens van neerslachtigheid door je de positieve dingen in het leven te laten zien. Hij maakt wilskrachtig en verstrekt het zelfrespect. Wie wel eens met stenen mediteert, kan met hematietkwarts in zijn hand een warme, tintelende sensatie ervaren. Om verliefd op te worden, toch?
Bij bestelling ontvang je de kanpperd die op de foto's staat. Een plastic ringetje om hem op te zetten, krijg je er zonder tegenbericht gratis van me bij. De bol is 4 cm in doorsnede en komt uit Madagaskar

Uitverkocht

Oceaan jaspis bol

€ 73,70
Uitverkocht
Uitverkocht

Oceaan jaspis bol

€ 73,70

Vrolijkheid 2.0. Dát is oceaan jaspis! Als deze bol benen en armen zou hebben, had ‘ie je ten dans gevraagd. Zie zijn lieve roze kleur met blije groene stippelpatronen en oranje lijnen. Heerlijk toch? Oceaan jaspis heeft een warme, vrolijke uitstraling en vind ik daarom persoonlijk dé steen die je vanaf januari door alle barre kou naar dat verrekte voorjaar trekt.
Oceaan jaspis staat voor ontspanning, zelfexpressie, genieten van het leven en loslaten van negativiteit en stress. Laat jij je opladen door deze bonte vrolijkerd?
Bij bestelling ontvang je de bol die je op de foto’s ziet. Hij is 8 cm in doorsnede, weegt 579 gram en komt uit Madagascar. Een plastic ringetje om hem op te zetten krijg je er gratis bij.

Uitverkocht

Polychroom jaspis

€ 12,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Polychroom jaspis

€ 12,95

Kijk nou hoe heerlijk aquarellerig! Is dit niet net een zonsondergang-landschap? Deze bol blijf je draaien en draaien. Om te ontdekken dat elk stukje interessant is!
Net als alle andere jaspissen maakt ook polychroom jaspis daadkrachtig. Het is een aardende steen die je terugbrengt naar de zaken in het leven waar jij waarde aan hecht. Gestrest? Polychroom jaspis kan je weer in balans brengen. Deze knappe bol houdt heerlijk vast in je hand en is door zijn formaat fijn om mee te mediteren.
De bol is 4 cm in doorsnede en komt uit Madagascar. Bij bestelling ontvang je de bol die je op de foto’s ziet. Een ringetje om hem op te zetten, krijg je er van me bij.

Uitverkocht

Zie deze mooierd nou toch eens een warme uitstraling hebben met zijn romige kleur. Schriftgraniet bestaat uit graniet, veldspaat en rookkwarts. Doordat hij veldspaat bevat heeft hij zijn mooie glans, zoals we dat ook van bijvoorbeeld maansteen kennen die ook tot de veldspaatfamilie behoort. De rookkwartsstukken in deze bol zijn de donkere bruingrijze streeppatronen in de bol. De patronen doen denken aan de figuurtjes van het oude spijkerschrift, vandaar zijn naam: schriftgraniet! Hij wordt ook wel verhandeld onder de naam zebradoriet, omdat de rookkwartslijnen ook wel wat weg hebben van de zwarte lijnen in de huid van een zebra.
Volgens de kristallenleer is schriftgraniet een aardende steen die je in het hier en nu laat zijn en innerlijke rust geeft. Hij kan stress, geestelijke en lichamelijke pijn verminderen als je je daarvoor openstelt. Hij geeft je de energie om zelfstandiger te worden en je minder afhankelijk op te stellen.
Bij bestelling ontvang je de bol die je op de foto ziet. Een ringetje om hem op te zetten, krijg je er zonder tegenbericht gratis bij. De bol is 86 gram, 4cm in doorsnede en komt uit Madagascar. Waar komt hij bij jou te staan?

Uitverkocht

zwarte maansteen bol

€ 14,00
Uitverkocht
Uitverkocht

zwarte maansteen bol

€ 14,00

Beweeg deze zwarte maansteen bol tussen je vingers heen en weer en je ziet allemaal kristalletjes flashen! Over de gehele steen zit bovendien een prachtige glans. Laat je niet misleiden door de kleur ‘zwart’ in de naam, de donkere tint van deze bol is alles behalve kleurloos, wat zwart eigenlijk is. De steen heeft een prachtige, warme tint door het zwart heen. Een beetje zoals hoe zwarte katten nooit echt zwart zijn, maar vaak een bruinrode gloed tevoorschijn toveren wanneer zij in het zonnetje stappen.
Heb je paranormale eigenschappen? Zwarte maansteen kan deze vermogens versterken. Zet je hem op je nachtkastje dan zul je de volgende ochtend misschien merken dat je je dromen beter onthoudt. Maansteen staat tevens voor vrouwelijkheid met het daaraan verbonden maandelijkse feest: de menstruatie ☹ Heb je emotioneel of fysiek hier veel last van? Dan kan maansteen verlichten. Hij ondersteunt het cyclus en ook de zwangerschap en daarna de borstvoeding. Leuk cadeautje voor iemand die zwanger is!
Bij bestelling ontvang je een bol soortgelijk aan de bol die je op de foto’s ziet. Hij is 4 cm in doorsnede en komt uit Madagascar. Een plastic ringetje om hem op de zetten, krijg je er gratis bij.