De steen van de liefde in de vorm van een hartje: hoe zoet! Rozenkwarts staat voor, jawel, liefde. Voor je vrienden, familie, goede collega's, maar ook voor liefde voor jezelf. 
Door zijn kleinere formaat past hij prima in je broekzak en huist zo de hele dag met je mee. Als je hem even uit je zak haalt om vast te houden, is ‘ie heerlijk voorverwarmd!
Deze lieve steen is eigenlijk fijn voor iedereen. Kind, hond, kat of oma, iedereen kan wel wat zachtheid gebruiken. 
Bij bestelling ontvang je een van de hartjes die je op de foto’s ziet. Uiteraard zijn ze allemaal heerlijke roze en mooi strak geslepen.

Dit hart is werkelijk betoverend en verdient een topplek in huis bij degene die hem verovert. Tot die tijd staat hij fijn te shinen op de showtafel van De Edelstenenjungle. 
Graag stel ik je voor aan Druzy agaat! Hij is super toepasselijk in hartvorm geslepen. Want Druzy agaat zorgt naast de kalmerende en rustgevende werking die agaat heeft, ook voor zelfliefde en -acceptatie. Hij versterkt volgens de kristallenleer het verbeeldeingsvermogen en creativiteit. 
Dit hart is dan kostbaar, schroom niet om hem af en toe op te pakken en bij je te houden. Zijn prachtige kristalletjes zitten muurvast en hij kan echt wel een meditatiemoment aan, als je hem rustig vasthoudt. Op de foto's zie je het niet zo goed, maar het hart is wat hol, je zou kunnen zeggen dat het een kommetje is. En vergeet niet zijn achterkant te bewonderen! 
Bij bestelling ontvang je het hart dat je op de foto’s ziet. Hij is 9x8x3 cm, weegt 293 gram en komt uit Brazilië.

Dit hart is werkelijk betoverend en verdient een topplek in huis bij degene die hem verovert. Tot die tijd staat hij fijn te shinen op de showtafel van De Edelstenenjungle. 
Graag stel ik je voor aan Druzy agaat! Hij is super toepasselijk in hartvorm geslepen. Want Druzy agaat zorgt naast de kalmerende en rustgevende werking die agaat heeft, ook voor zelfliefde en -acceptatie. Hij versterkt volgens de kristallenleer het verbeeldeingsvermogen en creativiteit. 
Dit hart is dan kostbaar, schroom niet om hem af en toe op te pakken en bij je te houden. Zijn prachtige 'schuim' zit muurvast en hij kan echt wel een meditatiemoment aan, als je hem tóch rustig vasthoudt. Op de foto's zie je het niet zo goed, maar het hart is wat hol. Het druzy-gedeelte zit echt ín het hart. En oh: vergeet niet zijn achterkant te bewonderen! 
Bij bestelling ontvang je het hart dat je op de foto’s ziet. Hij is 8x7x3 cm, weegt 211 gram en komt uit Brazilië.

Zie ‘m nu toch fris en fruitig zijn, met zijn subtropisch groenblauwe kleurtje. De fijne witte nerfjes erdoorheen, halen de intensiteit van de groenblauwe kleur nóg meer op. Omdat amazoniet behoort tot de veldspaatgroep, heeft hij net als bijvoorbeeld maansteen, een glimmend huidje. Houd je blik een volle minuut op deze punt en je voelt de verkwikkende werking al. Omdat hij je maar al te gemakkelijk wat van zijn fris & fruitig-energie doorgeeft, kun je amazoniet prima gebruiken tegen het einde van de winter om voorjaarsmoeheid te voorkomen.
Amazoniet is een kalmerende steen. Als je nog wel eens wisselt van stemming, kan amazoniet evenwichtiger maken. Bij bezorgdheid, angst of verdriet voorkomt hij dat je bij de pakken neer gaat zitten en stimuleert hij je oplossend vermogen door je verstand en intuïtie in balans te brengen. Daarnaast beschermt amazoniet je tegen negatieve energie en electomagnetische straling.
De punt weegt 195 gram, is 6 cm hoog en 6 cm in doorsnede en komt uit Brazilië.

Dit blijft abstract. Kun jij je er wél een voorstelling van maken hoelang driehonderd miljoen jaren zijn? De Edelstenenjungle niet. En toch is het zo: driehonderd miljoen jaar geleden leefden deze pijlstaartinktvisjes. Hier voor altijd gevangen in dit versteende stuk. Bij mij staat er eentje er in de keuken en kijkt toe hoe menig visje in de koekenpan wordt opgebakken. Waar komt hij bij jou te staat?
De voorkant is gepolijst, de achterkant ruw. Ook op de achterkant zie je de visjes zitten. 
De orthoceras is een aardende steen die je laat zijn in het hier en nu.
De schijf weegt 964 gram, is 13 bij 22 bij 3 cm groot en komt uit Marokko. Een standaardje om hem rechtop te zetten, krijg je er van me bij.

Een fors stuk stam! Versteende stam uit Madagaskar, wel te verstaan. Zie je de jaarringen en de kern van het hout in de gepolijste boven- en onderkant? Magisch! Dit stuk kan wel 225 miljoen jaar oud zijn. Misschien knaagden dinosaurussen aan de sappige voorjaarsscheuten die dit stuk hout ooit maakte. In ieder geval leefde dit exemplaar ver voor de komst van de allereerste mens. Het gebrek aan voorstellingsvermogen hoelang dat geleden is, maakt dit stuk hout in beleving bijna buitenaards. Het idee dat dit ooit groeide onder dezelfde zon als waar wij zo meteen genietend inzitten als hij even zijn toet laat zien, vind ik magisch en ergens ook kwetsbaar. Het wakkert bij mij de drang aan om zuinig om te gaan met onze aarde en zijn fantastische geschiedenis.
 Volgens de kristallenleer spreekt versteend hout je creativiteit aan. Het kalmeert, relativeert en werkt bijna troostend in situaties waarin je je wat ontheemd of niet thuis kunt voelen. Versteend hout geeft een gevoel van welbehagen en welbevinden. Last van heimwee? Voel je je wat onrustig door een nieuwe situatie waarin je verkeert? Ik zeg: versteend hout! Zet dit magische stuk op een prominente plek in je huiskamer en geniet van zijn energie.
Bij bestelling ontvang je de stam van de foto. Het stuk weegt 1,237 kilo, is 10 bij 8 bij 8 cm groot en komt uit Madagaskar.

Ken je iemand die een beetje bescherming kan gebruiken omdat hij of zij veel negativiteit over zich heen krijgt? Dan is dit labradoriet hart een mooi cadeau. Hij geeft volgens de kristallenleer zelfvertrouwen en maakt minder angstig. 
Voor De Edelstenenjungle staat hij tevens symbool voor de liefde voor de kleur blauw. Die in al zijn felheid opdoemt als je de steen beweegt. Echt prachtig! Deze kanjer komt uit Madagascar en is zo'n vijf centimeter lang. Je krijgt bij bestelling het hart op foto's. 

Bewonder je dit prachtige kunstwerk nog niet met open mond, dan doe je dat wel na het lezen van dit stukkie. Zó bijzonder ammoniet op de showtafel van De Edelstenenjungle te mogen hebben staan! Nou ja, niet de ammoniet, maar zijn schelp die gemakshalve ook maar gewoon ammoniet wordt genoemd in de edelstenen- & fossielenwereld. De ammoniet was een inktvisachtig beestje. Met zijn krioelende lange, weke, poten had het zeker wat weg van een octopus. Hij ontstond zo’n 410 miljoen jaar geleden en leefde een hele lange tijd, namelijk tot ongeveer 65 miljoen jaar terug. Samen met de dinosauriërs ging hij uiteindelijk ten onder. De ammoniet leefde veilig in zijn bunker van calcium, de schelp die je op de foto’s ziet dus! Kwam een grote rover te dichtbij, dan trok de ammoniet zich veilig terug in zijn schelp. Net als onze neus en oren groeide het diertje de gehele loop van zijn leven. Als hij niet meer lekker in zijn schelp paste, bouwde hij een groter kamertje en verkaste zo een ‘woning’ naar voren in zijn schelp. Deze ‘woninkjes’ zie je goed zitten op de foto’s. Zie je die soort van tussenschotten? Dat zijn zeg maar de tussenmuren tussen de verschillende rijtjeswoningen die de ammoniet van deze schelp ooit bouwde. De schelp bestaat op die manier uit allemaal verschillende kamertjes achter elkaar. In alle kamertjes waar de ammoniet uitgroeide, liet hij een gaatje achter in het tussenschot. Door de kamertjes te vullen met gas, kon het beestje opstijgen naar hogere lagen in de verschillende oceanen waarin hij leefde. De grootste ammoniet leefde in een schelp van wel twee meter in doorsnede. De lijnen aan de buitenkant van de schelp, zijn ribbels. De ribbels maakten het kraken van de schelp door roofdieren moeilijk. Die ribbels doen wat vorm betreft prachtig mee met de lange, sierlijke poten van de ammoniet. Ik zou best een tattoo willen van dit grafische beestje! Wist je dat de ammoniet een soort kompas is voor archeologen? Omdat het diertje zolang en zo wijds leefde, kunnen bodemonderzoekers aan de soort ammoniet die zij vinden, afleiden  in welke tijd zij precies aan het graven zijn. Zo weten ze ook weer met wat voor soort gesteende ze bijvoorbeeld te maken hebben rechts naast de zojuist gevonden ammoniet.  Super tof, toch?! Niet geprikkeld door dit stukje tekst? Dat geeft helemaal niks. Ze staan hier goed bij de eigenaresse van De Edelstenenjungle, tevens groot inktvissenfan. 😊
Bij bestelling van dit magische fossiel ontvang je het stuk die je op de foto’s ziet. De schelp weegt 711 gram, is 20 bij 17 bij 2 cm groot en komt uit Madagaskar. Een standaard om hem rechtop te kunnen zetten, krijg je er van me bij.

Bewonder je dit prachtige kunstwerk nog niet met open mond, dan doe je dat wel na het lezen van dit stukkie. Zó bijzonder ammoniet op de showtafel van De Edelstenenjungle te mogen hebben staan! Nou ja, niet de ammoniet, maar zijn schelp die gemakshalve ook maar gewoon ammoniet wordt genoemd in de edelstenen- & fossielenwereld. De ammoniet was een inktvisachtig beestje. Met zijn krioelende lange, weke, poten had het zeker wat weg van een octopus. Hij ontstond zo’n 410 miljoen jaar geleden en leefde een hele lange tijd, namelijk tot ongeveer 65 miljoen jaar terug. Samen met de dinosauriërs ging hij uiteindelijk ten onder. De ammoniet leefde veilig in zijn bunker van calcium, de schelp die je op de foto’s ziet dus! Kwam een grote rover te dichtbij, dan trok de ammoniet zich veilig terug in zijn schelp. Net als onze neus en oren groeide het diertje de gehele loop van zijn leven. Als hij niet meer lekker in zijn schelp paste, bouwde hij een groter kamertje en verkaste zo een ‘woning’ naar voren in zijn schelp. Deze ‘woninkjes’ zie je goed zitten op de foto’s. Zie je die soort van tussenschotten? Dat zijn zeg maar de tussenmuren tussen de verschillende rijtjeswoningen die de ammoniet van deze schelp ooit bouwde. De schelp bestaat op die manier uit allemaal verschillende kamertjes achter elkaar. In alle kamertjes waar de ammoniet uitgroeide, liet hij een gaatje achter in het tussenschot. Door de kamertjes te vullen met gas, kon het beestje opstijgen naar hogere lagen in de verschillende oceanen waarin hij leefde. De grootste ammoniet leefde in een schelp van wel twee meter in doorsnede. De lijnen aan de buitenkant van de schelp, zijn ribbels. De ribbels maakten het kraken van de schelp door roofdieren moeilijk. Die ribbels doen wat vorm betreft prachtig mee met de lange, sierlijke poten van de ammoniet. Ik zou best een tattoo willen van dit grafische beestje! Wist je dat de ammoniet een soort kompas is voor archeologen? Omdat het diertje zolang en zo wijds leefde, kunnen bodemonderzoekers aan de soort ammoniet die zij vinden, afleiden  in welke tijd zij precies aan het graven zijn. Zo weten ze ook weer met wat voor soort gesteende ze bijvoorbeeld te maken hebben rechts naast de zojuist gevonden ammoniet.  Super tof, toch?! Niet geprikkeld door dit stukje tekst? Dat geeft helemaal niks. Ze staan hier goed bij de eigenaresse van De Edelstenenjungle, tevens groot inktvissenfan. 😊
Bij bestelling van dit magische fossiel ontvang je het stuk die je op de foto’s ziet. De schelp weegt 711 gram, is 20 bij 17 bij 2 cm groot en komt uit Madagaskar. Een standaard om hem rechtop te kunnen zetten, krijg je er van me bij.

De steen van de liefde in de vorm van een hart: hoe zoet! Rozenkwarts staat voor, jawel, liefde. Voor je vrienden, familie, goede collega's, maar ook voor liefde voor jezelf. 
Als je graag mediteert met stenen of dat wil gaan doen, raad ik je deze echt aan. Hij voelt heerlijk zacht en is een fijn formaat voor in je hand om goed op te kunnen focussen. 
Deze lieve steen is eigenlijk fijn voor iedereen. Kind, hond, kat of oma, iedereen kan wel wat zachtheid gebruiken. 
De roze glimmert komt uit Madagascar en is zo'n vijf centimeter lang. Je krijgt een hart gelijkend aan het hart op de foto's. Allemaal prachtig geslepen en heerlijk roze.  

Uitverkocht

Roze amethist obelisk

€ 50,70
Uitverkocht

Roze amethist obelisk

€ 50,70

Alsof ‘ie regelrecht uit een sprookje komt! Allereerst springen de roze kristalletjes in het oog en als je hem écht ‘aankijkt’, zie je zijn super liefelijke witte spikkeltjes-patroon. Alsof hij bedekt is met ijsbloemen! Dit is weer typisch zo’n stuk die in het echt tien keer mooier is dan op de foto’s. Hij glimt en blinkt echt van top tot teen en heeft prachtige natuurlijke openingen vol met roze kristalletjes! Roze amethist kleurt roze door de microscopisch kleine deeltjes hematiet in de steen. Haal even de kleur van hematietkwarts naar boven in je geheugen en je zegt: “Oh ja!” Roze amethist is een vrij recente ontdekking en nu behoorlijk populair.
Ondanks dat de roze amethist nog niet lang meegaat in ons bovengrondse bestaan, is er al ontzettend veel te vinden over de eventuele werking van de steen. Roze amethist geeft je een gevoel van rust en vrede. Hij maakt oprecht en eerlijk en helpt je op die manier aan jezelf te werken. Mediteer je wel eens met je stenen? Dan is deze mooierd aan te bevelen. Maar ook voor de verzamelaar is dit een must-have. Je blíjft je vergapen aan zijn subtiele kristalopeningen en ijsbloemenhuidje.
Bij bestelling ontvang je de obelisk die je op de foto’s ziet. Hij weegt 395 gram en is 17,5 cm hoog en onderin is hij 4,5 bij 4 cm. Hij komt uit Brazilië.

Uitverkocht

Agaat boekensteunen, blauw

€ 36,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Agaat boekensteunen, blauw

€ 36,50

Ik blauw ook van jou! Oehh… ik moet er echt voor uitkijken dat ik niet alleen maar blauwe glimmers inkoop. Zie je die kristalopeningen in beide stukken? … Agaat is een rustgevende steen. Hij zorgt voor rust in je hoofd en lichaam, bevordert kalmte en geeft je een nuchtere kijk. De blauwe kleur is ontstaan onder verhitting in een bad met blauwe vloeistof. Natuurlijke agaat heeft nooit zo’n felle kleur. De steen is dan bewerkt, dit doet niet af aan de werking.
Maak je boeken blij met deze blauwe eye catchers of zet ze als sculptuur op een mooie plek ergens in je huis.
Samen wegen de boekensteunen 2203 gram en elke is 13x8x8cm. Ze komen uit Brazilië. Je krijgt de stukken die op de foto’s te zien zijn

Uitverkocht

Agaatschijf

€ 7,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Agaatschijf

€ 7,00

Deze schoonheid viel me helemaal niet direct op. Ze lag tussen grotere en bovendien intens blauwere stukken. En toch ging juist zij mee. Kijk nou hoe lief die ijsbloempjes zijn! 
Een standaardje om hem rechtop te zetten, krjig je erbij. Als je een wat groter stuk wilt, maar niet al teveel te besteden hebt, is de agaatschijf er voor jou. 
Volgens de kristallenleer bevordert agaat innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. 
Deze 'ijsbloem' komt uit Brazilië.

Uitverkocht

Agaatschijf met doorkijkje

€ 9,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Agaatschijf met doorkijkje

€ 9,00

De gatenkaas onder de edelstenen in de webshop, voorlopig. Deze is toch grappig? En bovenal heel mooi: zie die bergkristal binnenin de agaatschijf... zwijmel. Een standaardje krijg je er gratis bij (om te stimuleren dat je hem wél rechtop zet met dat leuke kijkgat van 'm). 

Volgens de kristallenleer bevordert agaat innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. 
Deze cuty komt uit Brazilië.

Uitverkocht

Labradoriet sculptuur 2

€ 18,75
Uitverkocht
Uitverkocht

Labradoriet sculptuur 2

€ 18,75

De labradoriet! Nou heeft De Edelstenenjungle nogal wat favorieten, maar deze toverbalsteen hoort daar echt bij, hoor. Beweeg hem in je hand en je ziet allerlei kleuren oplichten. Vooral blauw, maar ook groen, geel en roodtinten. Dit opschitteren gebeurt niet alleen aan de oppervlakte, maar ook ín de steen zie je dit gebeuren. Hij heeft echt diepte, blijft heel bijzonder. 
De labradoriet is een beschermende steen. Hij zorgt ervoor dat je je kunt afschermen voor negativiteit van anderen. Hij vermindert angst en geeft zelfvertrouwen. 
Bij bestelling ontvang je de sculptuur die je op de foto’s ziet. Hij weegt 134 gram, is 5 bij 6,5 bij 3 cm groot en komt uit Madagaskar.

Uitverkocht

Orthoceras schijf

€ 27,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Orthoceras schijf

€ 27,50

Dit blijft abstract. Kun jij je er wél een voorstelling van maken hoelang driehonderd miljoen jaren zijn? De Edelstenenjungle niet. En toch is het zo: driehonderd miljoen jaar geleden leefden deze pijlstaartinktvisjes. Hier voor altijd gevangen in dit versteende stuk. Bij mij staat er eentje er in de keuken en kijkt toe hoe menig visje in de koekenpan wordt opgebakken. Waar komt hij bij jou te staat?
De voorkant is gepolijst, de achterkant ruw. Ook op de achterkant zie je de visjes zitten. 
De orthoceras is een aardende steen die je laat zijn in het hier en nu.

Een houdertje om hem rechtop in te zetten, krijg je erbij. 

Uitverkocht

Orthoceras-familie

€ 20,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Orthoceras-familie

€ 20,00
Uitverkocht

Hittepetitje? Het type ‘ik-stoot-mijn-hoofd-tegen-het-aanrechtkastje-en-wil-nu-daarom-dat-hele-ding-van-de-muur-rukken’? Dan zou dit zomaar jouw steen kunnen zijn. Howliet heeft een ontzettend kalmerende werking. Zo sereen en cool als hoe hij eruit ziet, geeft hij ook af aan energie. Hij werkt kalmerend bij emoties als woede, frustratie  en irritatie. Howliet helpt je je emoties onder controle te krijgen en maakt ambitieus én daarbij geduldig.
Howliet wordt nogal eens misbruikt door vuige handelaren. Zij kleuren het groen om het als het veel duurdere turkoois te verkopen, wat qua structuur veel weg heeft van howliet. Zie jij de schoonheid van deze sneeuwwitte steen wél in? De Edelstenenjungle vindt hem in ieder geval super sjiek met zijn grijzige adertjes en shinende ruwe stam.
Hij weegt 212 gram, is 6 cm hoog en 6 cm in doorsnede en komt uit Afrika.

Uitverkocht

Check deze prachtige boekensteunen van natuurlijk gekleurd agaat! Laat ze jouw lievelingsboeken omklemmen en geniet van de rustgevende energie van agaat. Agaat zorgt voor innerlijke rust, kalmte en zorgt voor een nuchtere kijk. Ben je niet zo’n lezer? Deze boekensteunen laten zich zonder boeken als sculptuur ook prachtig neerzetten in een mooi hoekje van je woonkamer. Geniet van de gepolijste vlakken met zijn bergkristalvorming én achterkanten van de stenen: bestaande uit korst en ruwe agaatsteen.
Het kán zijn dan je kat als een magneet afgaat op de agaat. Vooral op dagen waarop hij strijdt met de buurtkatten of moet bijkomen van een dierenartsbezoek, wil het wel eens voorkomen dat katten zich wat ruw aanvlijen tegen dit gesteente. Niet alleen die van mij doet dit, helaas. 😊
De boekensteunen wegen samen 1310 gram en komen uit Brazilië. Je krijgt de stenen die op de foto's staan.

Uitverkocht

Agaat boekensteunen, paars

€ 18,50
Uitverkocht

Agaat boekensteunen, paars

€ 18,50

Hello purple happiness, goodbye rainy days! De regenachtige dagen komen er weer aan, dagen die je goed kunt besteden aan opruimen. Ben je bezig met het op orde brengen van je boekenkast, overweeg dan vooral deze vrolijke boekensteunen van agaat!
Zie je die kristalmondjes onderin beide stukken? … Agaat is een rustgevende steen. Hij zorgt voor rust in je hoofd en lichaam, bevordert kalmte en geeft je een nuchtere kijk.
De paarse kleur is ontstaan onder verhitting in een bad met paarse vloeistof. Natuurlijke agaat heeft nooit zo’n felle kleur. De steen is dan bewerkt, dit doet niets af aan de werking. Samen wegen de boekensteunen 1127 gram. Per stuk zijn ze 10 x 6,5 x 6,5 cm. Je krijgt de stukken die op de foto’s te zien zijn en ze komen uit Brazilië.
Maak je boeken blij met deze paarse vrolijkerds of zet ze als sculptuur op een mooie plek ergens in je huis en steek zo figuurlijk je middelvinger op naar de ellenlange regenachtige dagen die ons te wachten staan. 😉

Uitverkocht

Geen sneeuwbol, maar een sneeuwkristalpunt! Dat was mijn eerste gedachte toen ik langs deze schoonheden liep. Vanuit mijn ooghoek leken die sprookjesachtige witte vlokken zelfs even te bewegen. Dat is niet zo, ze hebben echt hun vaste plek binnenin de ruimte van het bergkriatal. Maar ze lijken wel te dansen omdat de insluitsels van calciet en lodoliet, net als de bergkristalpunt zelf, óók weer schitteren. Het zijn net witte, goud-, zilver-, rosé-achtige spiegeltjes. Draai de punt heen en weer en je ziet ze prachtig schitteren. Dit is een steen om zuinig op te zijn, maar tegelijkertijd eentje die je keihard roept vanuit de vitrinekast. “Bekijk mij, pak me vast”, roept hij je toe. “Draai me rond en verdwaal in mijn betoverende landschap!” Ja, dat laatste kan je echt zomaar een halfuur volhouden om dan ineens te ontdekken dat wat als tien minuten voelt, ineens dertig blijken te zijn. 
Het lodoliet in de steen wordt ook wel sjamaankwarts genoemd, omdat hij je zou kunnen laten toetreden tot andere werelden. Werelden uit bijvoorbeeld vorige levens, maar ook de ‘werelden’ in jezelf waarmee hij zelfinzicht kan geven. Het klinkt misschien allemaal wat zwaar en als je het mij persoonlijk vraagt, is vooral de liefelijkheid voelbaar wat de lodoliet met calciet insluitsels uitstralen. Een sprookje in een bergkristalpunt. In combinatie met de calciet is dit een prachtsteen die je kan helpen in contact te blijven met je gevoel.
Het puntje weegt 32 gram, is 3 bij 5,5 cm groot en komt uit Brazilië. Bij bestelling ontvang je het puntje die je op de foto’s ziet.

Uitverkocht

Wat een prachtige combinatie hier, van ruwe én geslepen tijgeroog! Zie hoe mooi de welbekende vormen van tijgeroog mooi doorlopen van de ruwe stam naar de geslepen punt. Een feestje voor het oog! 
Deze punt geeft kracht, moed en vertrouwen en kan je helpen een besluit te nemen als je volhardt in twijfelen. Tijgeroog werkt volgens de kristallenleer bij overprikkeling en zorgt voor een rustiger gevoel. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Maak een mooi plekje voor hem vrij op je gangkast bij de voordeur en hij houdt als een tijger alle nare energieën buiten de deur.  
Je krijgt de punt die op de foto is te zien. Hij weegt 318 gram en is 7 x 6 x 6 cm. Hij komt uit Brazilië.


Uitverkocht

Agaat boekensteunen natuurlijk

€ 21,50
Uitverkocht

Agaat boekensteunen natuurlijk

€ 21,50

Check deze prachtige boekensteunen van natuurlijk gekleurd agaat! Laat ze jouw lievelingsboeken omklemmen en geniet van de rustgevende energie van agaat. Agaat zorgt voor innerlijke rust, kalmte en zorgt voor een nuchtere kijk. Ben je niet zo’n lezer? Deze boekensteunen laten zich zonder boeken als sculptuur ook prachtig neerzetten in een mooi hoekje van je woonkamer. Geniet van de gepolijste vlakken met zijn bergkristalvorming én achterkanten van de stenen: bestaande uit prachtige oud roze korst.
Het kán zijn dan je kat als een magneet afgaat op de agaat. Vooral op dagen waarop hij strijdt met de buurtkatten of moet bijkomen van een dierenartsbezoek, wil het wel eens voorkomen dat katten zich wat ruw aanvlijen tegen dit gesteente. Niet alleen die van mij doet dit, helaas. 😊
De boekensteunen wegen samen 1290 gram en komen uit Brazilië. Per stuk zijn de steunen 11,5x7x6cm.  Je krijgt de stenen die op de foto's staan.

Uitverkocht

Zie ‘m vlammen! Neem mookaïet in je hand en mijmer weg in vervlogen tijden. Deze prachtige punt vindt zijn oorsprong zo’n 125 miljoen jaar geleden in West-Australië. Dat gebied was toen nog zee in plaats van land. In de zee leefden eencellige, plankton-achtige beestjes met een uitwendig skelet van opaal. Door de generaties heen ontstond er langzaamaan een soort van massagraf op de zeebodem aan deze diertjes. De fossielen ervan kwamen bloot te liggen toen de zee zich terugtrok en het land ontstond zoals hoe we dat nu kennen in West-Australië. De lagen aan fossielen klonken in en versteenden zich tot, jawel, mookaïet. De steen werd gevonden vlakbij de rivier Mooka Creek en dankt zijn naam dus aan zijn vindplaats. De prachtige kleuren zijn ontstaan door insijpelend grondwater. Mookaïet wordt alleen gevonden bij de Mooka Creek. Mooka betekent in de taal van de Aboriginals ‘stromend water.’
De Aboriginals voelden zich aangetrokken tot de steen, die dezelfde kleuren ‘draagt’ als zij toentertijd: geel, rood en prachtige bruintinten. Tegenwoordig staat mookaïet je volgens de kristallenleer bij tijdens momenten van stress. Hij werkt dan kalmerend, helpt relativeren en je zelfvertrouwen naar een hoger niveau te tillen. Bovendien kan hij je bijstaan als je je wel eens eenzaam voelt. Last van koude handen en voeten? Mookaïet líjkt niet alleen op een vlammetje, fysiek kán hij je daadwerkelijk verwarmen.
Deze heerlijke punt is 180 gram, 6 cm hoog en 6 cm in doorsnede en komt dus uit Australië. Wie hem van me overneemt, heeft een stukje magische historie in handen.

Uitverkocht

Kijk nou… Heb je wat met mindfulness, staar dan eens vijf minuten in deze prachtig heldere amethistpunt en vergaap je aan de regenboogjes. Dit is zeker een stuk die niet achter een glazen deurtje moet, maar ook zo nu en dan moet worden vastgepakt en rondgedraaid. Want dan ontmoet je zijn schoonheid in het kwadraat.
Amethist is een steen voor mens én dier dat rust wil ervaren. De steen wordt ook wel gebruikt tegen spanningshoofdpijn, waar ik nogal wat positieve ervaringen over hoor. Bij mijzelf werkt dat jammer genoeg niet. Ook zou amethist je kunnen ondersteunen bij het overwinnen van een verslaving, mocht je daar aan toe zijn.
Deze prachtige punt weegt 230 gram, is 7,5 cm hoog en 6 cm in doorsnede en komt uit Brazilië.

Uitverkocht

Geniet van de liefdevolle energie van rozenkwarts in de vorm van deze prachtige punt. Rozenkwarts staat voor, jawel, liefde. Voor je vrienden, familie, goede collega's, maar ook voor liefde voor jezelf.
Ken je iemand die wel een beetje liefde kan gebruiken op dit moment? Dan is deze punt een mooi cadeau. Maar er is ook zeker niks mis mee als je hem zélf houdt: zet hem neer op een centrale plek zodat je altijd geniet van de zachte en liefdevolle energie van deze punt. Maar pak hem ook zo nu en dan echt even op. Draai hem rond, kijk erin en ontdek hier en daar een flash!
Bij bestelling ontvang je de punt van de foto’s. Hij weegt 390 gram, is zo’n 7 bij 8 bij 5 cm groot en komt uit Brazilië.

Uitverkocht

Oelala! Er hangt een prijskaartje aan, maar kijk hoe extravagant deze rookkwartspunt is. Hij is van een prachtige kwaliteit. In de geslepen punt zijn regenboogflashes zichtbaar en aan de stam van de punt kun je je vergapen aan het ruwe, ongeslepen karakter van de steen.
Rookkwarts is een sterk beschermende en aardende steen. Ben je gestrest? Rookkwarts kan je helpen ontspannen, loslaten en accepteren. Volgens de kristallenleer biedt rookkwarts weerstand tegen stressvolle situaties en zorgt hij voor geestelijke veerkracht. Hierdoor kan hij ook (faal)angst verminderen. Rookkwarts stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie.
Je krijgt de rookkwartspunt van de foto. Hij weegt 538 gram en is 9 x 7 x 7 cm. Hij komt uit Brazilië. Waar komt deze beschermer bij jou te staan?

Uitverkocht

Dit is maar weer eens het bewijs hoe prachtig ruw & gepolijst samengaan! Beiden versterken de schoonheid van de steen. Ken je iemand die een beetje bescherming kan gebruiken omdat hij of zij veel negativiteit over zich heen krijgt? Dan is deze labradoriet plak een mooi cadeau. Hij geeft volgens de kristallenleer zelfvertrouwen en maakt minder angstig.
Voor De Edelstenenjungle staat hij tevens symbool voor de liefde voor de kleur blauw. Die in al zijn felheid opdoemt als je de steen beweegt. Maar ook al gewoon als je er langsloopt. Echt prachtig! Zelfs in de ruwe kant zie je de ‘blauwen’ opvlammen.
Bij bestelling ontvang je de steen van de foto’s. Deze labradorietplak komt uit Madagascar. Hij weegt 574 gram en is 16 bij 10 bij 4 cm.

Uitverkocht

Agaat geode

€ 26,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Agaat geode

€ 26,50

Op slag verliefd was ik, op deze heerlijke natuurlijk gekleurde  zachtblauwe agaatgeode. Ik heb hem letterlijk uit de krochten van de groothandel getrokken. Helemaal weggestopt lag hij in anonimiteit de knapste te zijn. Hij was een beetje van slag van de verpletting dus heb hem eerst bij mij even laten bijkomen. Nu is hij goed gereinigd en opgeladen in de volle maan en klaar om naar zijn nieuwe huisje te gaan! Om daar zijn kalmerende energie verder te verspreiden.

Agaat kan kalmerend en rustgevend werken bij angsten. Mijn kat zweert bij deze steensoort. Niet zelden ploft hij na een matpartij met nog dikke staart neer naast één van mijn agaten om er even tot rust te komen. Heb jij ook zo’n vachtmans thuis of ga je zelf nogal eens verbaal de strijd aan en kun je wel wat rust gebruiken daarna? Ik zeg: agaat!
Bij bestelling krijg je de agaatgeode van de foto. Deze superzachte agaatgeode komt uit Brazilië. Hij weegt 1527 gram en is 15 bij 11 bij 8 cm.

Uitverkocht

Caribbean calciet obelisk

€ 35,70
Uitverkocht
Uitverkocht

Caribbean calciet obelisk

€ 35,70

Wie deze obelisk in zijn handen neemt en bewondert, waant zich in een vliegtuig dat boven de kustlijn van een tropisch oord vliegt. Zie jij ook de tropisch blauwe golven het strand oprollen? Deze obelisk geeft een heerlijk tropisch sfeertje. De naam past perfect bij de steen en tóch is die misleidend: dit stukje pracht komt helemaal niet uit Carribisch gebied, maar uit Afghanistan!
Caribbean calciet is een vrij nieuwe vondst en bestaat uit oceaanblauwe calciet en lichtbruine tot witte aragoniet. Volgens de kristallenleer brengt deze steen intense rust. Een heerlijke steen om al kijkend bij weg te mijmeren dus. Hij kan je helpen te luisteren naar je intuïtie en kán telepathische vermogens helpen ontwikkelen.
Bij bestelling ontvang je de obelisk die je op de foto’s ziet. Hij weegt 229 gram, is 13 cm hoog en onderin 3 bij 3 cm.

Uitverkocht

Rode granaat knotsjes

€ 8,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Rode granaat knotsjes

€ 8,00

""Go, go go!" Rode granaat kan ervoor zorgen dat je een energie boost krijgt. Je krijgt de puf en de moed om gewoon door te gaan. Rode granaat beukt je grenzen van kunnen een etappe omhoog. Hij maakt creatief wat ervoor kan zorgen dat je in moeilijke situaties oplossingen vindt. Hij is één van de, letterlijk, hardste stenen die er bestaan. Is deze 'commando steen' iets voor jou?
Deze facet geslepen steen kan met je mee in je sporttas op weg naar de sportschool, in het binnenzakje van je hardloopbroek of in de zak van je joggingbroek tijdens het voorlezen van de kinderen waar je eigenlijk te moe voor bent. Maar ook gewoon op de plank bij je andere verzamelitems!
Hij komt uit India en je krijgt een van de 'powerknotsjes' zoals op de foto. 

Uitverkocht

Trio 'Engelen bestaan wel!'

€ 21,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Trio 'Engelen bestaan wel!'

€ 21,50

Of je nou gelooft in engelen of niet… hier staat er toch echt ééntje voor je neus! Zie nou hoe de sereenheid van deze set af spat, met dat hemelsblauw en die zachte witten. Dit trio bestaat uit de drie stenen: bergkristal (het schattige engeltje), seleniet (de bol) en angeliet (de knuffelsteen). Angeliet en seleniet worden ook wel engelenstenen genoemd. Ze kunnen je in contact brengen met engelen en andere energieën. Voor degenen die werken met de energie van engelen, zijn seleniet en angeliet fantastische tools.
De selenietbol is werkelijk betoverend. Draai hem in je hand en het is net alsof de bol gevuld is met wit ‘glanswater’. Hij is licht transparant en de zacht witte kleur straalt een enorme rust uit. Seleniet is een sterk inzichtgevende steen die je laat stilstaan bij wat je voelt en hoe je dit kunt vertalen naar een concreet plan. Seleniet kan gaves als heldervoelendheid versterken. 
De prachtige grijsblauwe angeliet heeft al net zo’n zachte uitstraling. En dat is nou precies wat hij volgens de kristallenleer ook aan energie afgeeft: zachtheid. Hij bevordert een gevoel van innerlijke vrede, empathie en mededogen. Deze zachte knuffelsteen helpt je je gevoelens te uiten en daarmee eerlijk te zijn naar jezelf én naar anderen. Angeliet kan je helpen met het ontwikkelen van spiritualiteit en te comminiceren met engelen mocht je daarvoor open staan. Door de aardende werking van de steen hoef je echter niet bang te zijn dat je jezelf hierin verliest. Angeliet is eigenlijk, op natuurlijke wijze, samengeperste celestien. Daarom deelt hij veel energetische kenmerken met zijn eveneens hemelsblauwe neef.
En dan het engeltje dat niet per se een engelensteen is, maar onmiskenbaar een engel. Van, jawel, bergkristal! Bergkristal heeft de eigenschap dat het de energieën van andere stenen versterkt, in dit geval dus de werking van de angeliet knuffelsteen en de selenietbol. Daarnaast is bergkristal een hele fijne steen wanneer je je graag verbindt met het licht. Bergkristal geeft helderheid en inzicht. Hij kan je laten begrijpen wat je voelt en van daaruit zorgen dat je het juiste besluit neemt. Ook zuivert hij de ruimte waar hij staat te shinen.
Een heerlijke rustgevende set om jouw super persoonlijke altaartje mee uit te breiden. Of zoals bij mij: op het hoekje van mijn kast met een engelenkaart erbij. 😊  
De selenietbol komt uit Marokko en is 6 cm in doorsnede. Het bergkristalengeltje komt uit Brazilië en is 4 cm lang. De angeliet knuffelsteen komt uit Peru en is 4x3 cm. Je ontvangt bij bestelling  een set gelijk aan die op de foto's. 

Uitverkocht

Labradoriet sculptuur 1

€ 20,15
Uitverkocht
Uitverkocht

Labradoriet sculptuur 1

€ 20,15

De labradoriet! Nou heeft De Edelstenenjungle nogal wat favorieten, maar deze toverbalsteen hoort daar echt bij, hoor. Beweeg hem in je hand en je ziet allerlei kleuren oplichten. Vooral blauw, maar ook groen, geel en roodtinten. Dit opschitteren gebeurt niet alleen aan de oppervlakte, maar ook ín de steen zie je dit gebeuren. Hij heeft echt diepte, blijft heel bijzonder. 
De labradoriet is een beschermende steen. Hij zorgt ervoor dat je je kunt afschermen voor negativiteit van anderen. Hij vermindert angst en geeft zelfvertrouwen. 
Bij bestelling ontvang je de sculptuur die je op de foto’s ziet. Hij weegt 145 gram, is 4,5 bij 6,5 bij 3 cm en komt uit Madagaskar.

Check deze prachtige kwaiteit gouden driehoek punten! Zet in elke vertrek van je huis een gouden driehoek en geniet van een harmonieuze sfeer.
Deze gouden driehoek bestaat uit drie half geslepen punten. Aan de voet van de punten is het ruwe, oorspronkelijke karakter van de stenen mooi zichtbaar en in de geslepen punten ontdek je regenboogflashes.
Amethist, rozenkwarts en bergkristal. De drie stenen samen zorgen volgens de kristallenleer voor rust, balans en harmonie. Alle drie behoren ze tot de kwartsfamilie. 
De punten zijn speciaal door De Edelstenenjungle bij elkaar gezocht. De rozenkwarts zorgt voor liefde, de bergkristal voor zuiverheid en de amethist voor een gevoel van bescherming. 
Je krijgt de set die je op de foto ziet. De stenen komen uit Brazilië en wegen samen 579 gram. De zijdes van de driehoek zijn 9 cm lang als je ze strak tegen elkaar aanzet en de hoogste punt  is 7,5 cm. 

Uitverkocht

Orthocerasschijf 2

€ 26,30
Uitverkocht
Uitverkocht

Orthocerasschijf 2

€ 26,30

Dit blijft abstract. Kun jij je er wél een voorstelling van maken hoelang driehonderd miljoen jaren zijn? De Edelstenenjungle niet. En toch is het zo: driehonderd miljoen jaar geleden leefden deze pijlstaartinktvisjes. Hier voor altijd gevangen in dit versteende stuk. Bij mij staat er eentje er in de keuken en kijkt toe hoe menig visje in de koekenpan wordt opgebakken. Waar komt hij bij jou te staat?
De voorkant is gepolijst, de achterkant ruw. Ook op de achterkant zie je de visjes zitten.
De orthoceras is een aardende steen die je laat zijn in het hier en nu.
De schijf weegt 1006 gram, is 15 bij 17 bij 3 cm groot en komt uit Marokko. Een standaardje om het rechtop te zetten, krijg je er van me bij.

Uitverkocht

Agaatschijf met standaard

€ 79,95
Uitverkocht

Agaatschijf met standaard

€ 79,95

Jaaa! Ik heb er weer eentje weten te bemachtigen! Een allermooiste agaatschijf! De grootste ooit die ik tot nu toe heb gehad en beide kanten gepolijst dit keer. Zet er een theelichtje achter en je hebt in de avond heerlijk warm licht. Overdag toont hij zonder schroom zijn vele regenboogjes. Zie je de kristalletjes in de opening middenin?
Volgens de kristallenleer bevordert agaat innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Geen wonder dat Rob, de kat des huizes hier, zich zonder pardon op elke agaatschijf werpt die hij tegenkomt. Vecht je wat minder vaak dan Rob, maar kun je om een andere reden wel wat ontspanning gebruiken? Plant dan deze jongen ergens op een prominente plek in je huis en vergaap je aan zijn schoonheid. Zelfs de korst is mooi!
Bij bestelling ontvang je de agaatschijf die je op de foto’s ziet. Hij weegt 1,910 kilo, is 25cmx20cmx2cm en komt uit Brazilië. De standaard om hem op te zetten, krijg je er van me bij.

Uitverkocht

Kijk nou hoe intens glad en zwart deze punt is. Alsof er een laag latex overheen is getrokken. Zwarte obsidiaan is naast alle andere soorten obsidiaan ontstaan uit lava dat snel is afgekoeld en komt dus uit vulkanisch gebied. Volgens de kristallenleer is zwarte obsidiaan zo’n beetje het afvoerputje voor negatieve energie. Al het negatieve slurpt hij op. Een stevige beschermer dus, die daarom wel wat vaker gereinigd wil worden. Hij kan je zelfinzicht geven en de oorzaak van dingen naar boven laten komen. Als je aan jezelf wilt werken kan de steen als een spiegel werken en daarbij naast de leuke ook de minder leuke kanten aan jezelf laten zien. Mensen die erg gevoelig zijn voor de energie van edelstenen, ervaren zwarte obsidiaan wel eens als té heftig. Ben jij er een die pas een steen voelt als hij op je tenen valt? Dan heb je in dit geval geluk en kun je dit toch wel gladde stoertje rustig op je nachtkastje zetten. 
Bij bestelling ontvang je de steen die je op de foto’s ziet. De punt weegt 396 gram, is zo’n 7 bij 9 bij 6 cm groot en komt uit Brazilië.

Uitverkocht

Check deze prachtige blauwe punt met zijn structuur waar je toch rustig een middagje in zou willen ronddolen als het een landschap zou zijn… Mijmerdemijmer. Ja, ik ben fan van deze lieverd. Niet alleen door zijn uiterlijk, maar ook door de werking.
Sodaliet is een troostende steen. Hij zwakt gevoelens van verdriet af als zachte regen in je gezicht.
De steen helpt je situaties te aanvaarden zoals ze zijn en helpt je trouw te zijn aan jezelf. Heerlijk om naar te kijken en fijn om vast te hebben in je handen. Dan voel je al snel een verrassing: naast de punt is ook zijn onderkantje gepolijst. 😊
Bij beteslling krijg je de punt die je op de foto’s ziet. Hij weegt 349 gram, is zo’n 7 bij 9 bij 5 cm groot en komt uit Brazilië.

Ik weet het zeker. Als hij pootjes en een ziel gehad zou hebben, had hij allang via het open raam en de regenpijp zijn toevlucht gezocht naar een woonkamer met daarin een groot gezin en wat verschillende dieren. Deze knappe bergkristalpunt is eigenlijk te knap om hier te shinen met alleen zo nu en dan even de verkopende partij die hem komt vertroetelen.
Zelfs als je hem niet in je hand draait, knallen de regenboogjes je al tegemoet. Prachtig! Bergkristal is een zuiverende steen. Hij zuivert de ruimte waar je hem neerzet en verstrekt bovendien de werking van alle andere edelstenen. Hang er voordat je naar bed gaat je edelsteenarmbandje overheen en doe hem de volgende ochtend weer opgeladen om.
Wil je ultra genieten? Adopteer dan vooral deze schoonheid! Ik stuur hem gereinigd en wel naar je toe.
Bij bestelling ontvang je de punt die je op de foto’s ziet. Het stuk weegt 306 gram, is zo’n 7 bij 7 bij 6 cm groot en komt uit Brazilië.

Uitverkocht

Oceaan jaspis 'lens'

€ 49,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Oceaan jaspis 'lens'

€ 49,00

De aanblik van deze drie bonte vrolijkerds doet al glimlachen! De oceaan jaspis staat voor ontspanning, zelfexpressie, genieten van het leven en loslaten van negativiteit en stress. Amen. 
De Edelstenenjungle is van mening dat deze drie elkaar versterken in hun blijmoedige uitstraling. Ze zijn uit een grote mand zorgvuldig bij elkaar gezocht: op kleur én motiefjes. Omdat ze dus eigenlijk zusjes zijn, worden ze in één setje verkocht en dan wel voor een veel scherpere prijs. Los zouden ze twintig euro per stuk kosten, alledrie gaan ze weg voor 49 euro. 
De stenen zijn lensvormig geslepen, wat wil zeggen dat ze er vanaf de zijkant gezien er uitzien als een UFO. Ze komen uit Madagascar en zijn zo'n vijf centimeter lang.