Uitverkocht

Apatiet ruw

€ 9,00
Uitverkocht

Apatiet ruw

€ 9,00

Als we een staart zouden hebben, zou apatiet ons zó hard laten kwispelen dat we niet meer recht op de poten zouden kunnen blijven staan. Oké, deze vergelijking komt misschien wat voor je uit de lucht vallen, maar hij evenaart echt hoe intens apatiet pure vrolijkheid kan laten voelen. Alleen als je er naar kijkt, kun je je al met een blijmoedig gevoel laten wegzinken in de diepe blauwgroene kleur van de steen. Afgewisseld met prachtige, warme aardetinten. En natuurlijk glinstertjes! Een heerlijke steen om een poos mee in je hand te zitten en tevreden voor je uit te staren. Een must-have voor iedereen die dol is op het ruwe karakter van stenen.
Deze blije glinsteraar komt uit Madagaskar, weegt 308 gram en is zo’n 8 bij 6 bij 4 cm groot.

Zandroosje

€ 2,50

Zandroosje

€ 2,50

Lief toch? Laat de zandroos nou net voor zelfliefde staan. Eigenlijk is een zandroos geen mineraal of gesteente. Toch kwam hij op mijn pad en kon ik hem niet laten liggen. Een zandroos ontstaat in woestijngebied wanneer ondergronds water naar boven komt en begint te verdampen. In het grondwater moeten de juiste mineralen zitten die achterblijven wanneer het water verdampt (gips of bariet) om zo te beginnen met het vormen van dit ‘gesteente’. Kijk uit met water bij deze zachte steen. Als je hem wilt stoffen doe dat dan voorzichtig met een schone make-up kwast en leg hem gerust eens in de volle maan, maar ga er niet hele reinigingsrituelen op loslaten. Dat schijnt overigens niet eens te hoeven, want deze kleine held kan zichzelf reinigen. Voor een beetje verzamelaar is de zandroos toch wel een must-have. Volgens de kristallenleer werkt de zandroos op het hartchakra en helpt hij je je hart te openen naar anderen maar ook naar jezelf. Een super lief cadeautje voor iedereen!
Bij bestelling ontvang je een zandroosje soortgelijk aan die je op de foto’s ziet. Allemaal door mij persoonlijk geselecteerd op hun schoonheid. Het roosje weegt zo’n 45 gram, zijn ongeveer 5 bij 4 bij 4 cm groot en komt uit de Sahara. Dat klinkt toch harstikke leuk?

Er zit een prijskaartje aan dit prachtige ruwe gesteente, maar dan heb je ook wat. Azuriet in graniet wordt ook wel de K2-jaspis genoemd, omdat hij wordt gevonden aan de voet van de K2 berg in Pakistan, de op één na hoogste berg van de wereld. Verder heeft de steen weinig met jaspis van doen hoor, de namenbedenkers binnen de edelstenenwereld hebben er nu eenmaal een handje van om alle stenen met vlekkenpatronen maar jaspis te noemen. Opvallend is ‘ie wel he? Met zijn helder blauwe stippen op zijn zilverwitte huidje. De blauwe stippen zijn de azurietdelen in de steen en het zilverwitte is graniet. Een combinatie die zeldzaam is. K2-jaspis is volgens de kristallenleer een spirituele steen en tegelijkertijd ook een aardende steen. Mediteer je stenen? Dan kan dit jouw grote vriend zijn. Door meditatie kan hij je helpen laten inzien waar je behoeftes liggen. Hij geeft zelfvertrouwen, kan helpen tegen nachtmerries en kán je spirituele dromen geven. Past deze rust uitstralende ‘glimstippel’ bij jou op je altaartje? Adopteer hem dan met liefde.
Bij bestelling krijg je de steen die je op de foto’s ziet. Het stuk weegt 811 gram, is zo’n 12 bij 10 bij 7 cm groot en komt uit Pakistan.

Wat een warmte straalt deze rode aventurijn uit, met zijn zachtrode kleur in aardetint. Hij glinstert ook nog eens prachtig! Aventurijn heeft volgens de kristallenleer een kalmerende werking. Hij geeft rust en een opgeruimd gevoel. Vanuit ontspanning kan hij je helpen geduldiger en toleranter te worden. Aventurijn kan zorgen voor een betere focus om zo gemakkelijker je doelen te bereiken. Rode aventurijn maakt daarnaast besluitvaardig, positief en creatief. Het is een activerende steen die jou kan bijstaan om je in je kracht te laten zijn. Misschien dus niet per se een steen voor op je nachtkastje, maar als je veel achter je bureau zit, is ‘ie daar zeker het uitproberen waard.
Bij bestelling ontvang je een steen soorgelijk aan de stenen die je op de foto’s ziet, allemaal door mij geselecteerd op hun schoonheid. Ze zijn zo’n 7 bij 6 bij 3cm en komen uit Brazilië.

Ooit iemand doodgegaan aan te veel liefde? Nee, van liefde kun je nooit genoeg hebben. Rozenkwarts is de steen van de liefde. De zachtheid die hij uitstraalt als je er alleen al naar kijkt, is ook hetgene wat hij energetisch afgeeft volgens de kristallenleer. Rozenkwarts geeft een aangename, liefdevolle en rustige sfeer in de ruimte waar je hem neerzet. Deze liefdessteen staat voor onvoorwaardelijke liefde, genegenheid, vertrouwen, zachtheid en schoonheid. Zet hem rustig op je nachtkastje, salontafel of geef hem cadeau aan iemand die je lief hebt of waarvan je weet dat hij of zij wel een beetje liefde kan gebruiken.
De rozenkwartsen komen uit Brazilië en zijn zo’n 6 centimeter lang. Je krijgt een steen gelijkend op één van de stenen op de foto’s.

Fuchiet ruw

€ 2,95

Fuchiet ruw

€ 2,95

Voel je je wel eens uitgeblust door alle energieën van mensen om je heen die je oppikt? Dan is deze groene glinsteraar het proberen waard. Mensen die werken met mensen hebben baat bij deze beschermende steen. Fuchiet helpt inzicht geven in waarom je op een bepaalde manier omgaat met mensen en hoe anderen met jou omgaan. Daarnaast versterkt hij je gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid.
De fuchieten uit de webshop zijn vrij plat van vorm en zo’n 8 cm lang. Ze komen uit Brazilië. Gaan ze in jouw vensterbank liggen schitteren? Want dat doen ze echt vrij hard.

Pyriet ruw

€ 5,95

Pyriet ruw

€ 5,95

Ow hij is helemaal niet verlegen hoor, maar helaas wél ineens als hij op de foto moet. Deze krachtpatser van prachtige kwaliteit staat normaal gesproken maar al te graag in het middelpunt van de belangstelling, want het zijn eigenlijk gewoon brokjes discobol! De steen bestaat uit kleine, goud/zilver kleurige kubusjes, die bij de kleinste beweging ontzettend flashen. De basis daar omheen, heeft de structuur van een prop zilverfolie. Verkooptechnisch natuurlijk waardeloos, deze beschrijving, whaha, maar daar doet de basis me nou eenmaal aan denken!
Pyriet heeft de leuke bijnaam Fool’s Gold omdat Indianen vroeger de steen verwarden met goud.
Oh ja, de werking! Pyriet versterkt wilskracht, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Als je minder tijd wilt kwijt zijn aan wikken en wegen, kan pyriet je helpen meer doorslaggevend te zijn. Pyriet laat je de werkelijke bedoeling zien en kan vergeten herinneringen naar boven brengen. Het is best een pittige steen en misschien minder geschikt voor hele pittige types. Dan kan hij voor té veel daadkracht zorgen waardoor je geen oog meer hebt voor de wensen van anderen. Maar ben jij de moeder die best eens zichzelf centraal wil zetten in haar wensen maar niet goed weet hoe? Doen, deze jongen!
Deze pyrieten komen uit Peru en zijn zo’n 7 centimeter lang. En elke steen heeft die prachtige kubusjes hoor, ik verkoop geen proppen zilverfolie. 😊 Jij krijgt er één soortgelijk aan de stenen op de foto.

Is een klavertje vier je te fragiel? Bekijk dan deze jongens eens. Groene aventurijn! Hij wordt ook wel de gelukssteen genoemd. Groen aventurijn is een steen van optimisme en levenslust en geeft je vertrouwen in nieuwe situaties. Zowel in werk als in het leven en alles wat daar bij hoort. Deze groene mooierd kan je helpen met een gevoel van lichtheid met veranderingen om te gaan en alles vanaf de positieve kant te laten zien. Groene aventrurijn laadt jouw accu weer op zodat je je onbezonnen op elk nieuw avontuur kunt storten. Zeker ook een leuk cadeau voor iemand die iets nieuws te wachten staat of bijvoorbeeld op reis gaat.
De groene aventurijnen van De Edelstenenjungle zijn zo’n 6 centimeter lang en komen uit Brazilië. Je krijgt eentje gelijk aan degenen op de foto.

Uitverkocht

Oranje calciet ruw

€ 3,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Oranje calciet ruw

€ 3,95

Laat oranje calciet jouw eigen, persoonlijke zonnetje zijn! Of die van je hond, kat, kind of kanarie. Jawel, ook dieren en kinderen kunnen baat hebben bij deze steen.
Oranje calciet absorbeert negatieve energie uit de omgeving en geeft hoop en moed. De steen heeft een positief effect op gevoelens van angst en neerslachtigheid en werkt stemmingsverbeterend. Alleen van de kleur word je al blij. Ernaar kijken geeft het gevoel alsof je in een warm bad stapt met een paar druppeltjes heerlijke sinaasappelolie. Oranje calciet kán helpen bij seizoensgebonden depressieve klachten.
Deze oranje calcieten komen uit Mexico en zijn zo’n 7 centimeter lang. Dat zijn beste zonnetjes! Je krijgt eentje gelijkend aan degenen op de foto.

Uitverkocht

Celestien cluster

€ 26,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Celestien cluster

€ 26,50

Celestien of zzzelestien. Deze steen staat voor een goede nachtrust. Hij kan helpen ontspannen zodat je net even wat eerder in slaap valt dan normaal. Deze cluster bestaat uit fijne kristalletjes met binnenin een mini tweede soort clustertje. Heel subtiel, maar als je 'm ziet: zo cute! Door dit, móest hij mee bij de groothandel. 
Hij is van A kwaliteit dus mooi lichtblauw, véél kristalletjes en weinig korst.
Zijn korstje is wat korrelig. Hierdoor is het niet een steen voor heel intensief gebruik. Bij verplaatsen en vasthouden laat hij altijd wat gruis achter. Alleen van de korst hoor, de kristalletjes zitten goed vast. Gewoon lekker neerleggen op je nachtkastje, deze jongen. Als je hem af en toe wilt schoonmaken, doe dat dan niet met water, maar met bijvoorbeeld een zachte, schone make-up kwast. 

Uitverkocht

Dalmatiër jaspis ruw

€ 2,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Dalmatiër jaspis ruw

€ 2,95

Last van nachtmerries? Dalmatiër jaspis kan je helpen bij een rustige nacht. Deze steen met zijn schattige donkerblauwe stippels, is een echte anti-pieker steen. Leg hem in je buurt en je kan merken dat je minder gaat malen. Hij is een sterke beschermer en laat je realiseren wat je écht belangrijk vindt. Hij aardt, beschermt én geeft je energie.
Met zijn scherpe lijnen is het best een stoere steen, maar de donkerblauwe stippels zijn dan weer ronduit cute!
Deze dalmatiër jaspissen komen uit Mexico en zijn zo’n 9 centimeter lang. Je krijgt een steen soortgelijk aan de stenen op de foto. Waar komt deze stippelheld bij jou te liggen?

Uitverkocht

Bergkristal cluster

€ 27,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Bergkristal cluster

€ 27,00

Ohh als deze bergkristalcluster een levensgroot gebouw was geweest, zou je er eindeloos verwonderend rondjes omheen blijven lopen. Hij is echt van alle kanten interessant! 
Bergkristal heeft volgens de kristallenleer een versterkend effect op de werking van alle andere edelstenen en nogal wat helende effecten. Maar je weet het: ook gewoon in de vensterbank naast een toffe plant komt hij helemaal tot zijn recht. Deze knapperd komt uit Brazilië. 

Uitverkocht

Amethist cluster

€ 29,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Amethist cluster

€ 29,00

Check deze prachtige amethist cluster met zijn dieppaarse kleur. In het hart heel donker en naar buiten toe wordt de kleur iets lichter. Een schitterend verloop. Dit stukje wuift naar je, met zijn wat rond oplopende vorm. En die korst, ook mooi toch? Bij wat grotere stukken zie je vaak dat die geschilderd zijn. Deze is puur natuur. 
Amethist staat voor bescherming en zuivering en zou je kunnen helpen bij het aanpakken van een verslaving, mocht je daarvoor open staan. Ook is hij een fijne meditatiesteen door zijn kalmerende energie. 
Dit prachtstuk komt uit Uruguay.

Uitverkocht

Trio Vrolijkheid

€ 12,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Trio Vrolijkheid

€ 12,50

Zinkt de moet je al in de rubberen kaplaarzen terwijl het eerste blad van de boom nog niet eens gevallen is? Dit vrolijk makende trio ruwe stenen sleept jou de herfst en winter door. Het trio bestaat uit de stenen oranje calciet en blauwe- en roze aragoniet. Drie heerlijke zachte en blije kleuren bij elkaar!
Oranje calciet absorbeert negatieve energie uit de omgeving en geeft hoop en moed. De steen heeft een positief effect op gevoelens van angst en neerslachtigheid en werkt stemmingsverbeterend. Alleen door de kleur heb je al een zonnetje in huis. Oranje calciet kán helpen bij seizoensgebonden depressieve klachten.
De aragonieten in dit trio werken zowel kalmerend als activerend. Aragoniet is een bondgenoot om emotioneel in balans te komen in de wat zwaardere tijden. Hij kan je helpen te ontdoen van onbewuste spanningen. Zoals veel lichtblauwe stenen, brengt ook blauwe aragoniet rust. Maar de steen gaat nog verder: naast rust maakt hij ruimte om gevoelens van blijheid weer te ervaren. Roze aragoniet wakkert romaniek, charme en blijheid aan. Hij zorgt voor een positieve sfeer en kan je speelser maken.
De aragoniet in dit trio komt uit China en de oranje calciet uit Mexico. Alle stenen zijn zorgvuldig met de hand en op gevoel uitgezocht. Het zijn flinke stukken met een lengte van zo’n acht centimeter. Elke steen heeft dus genoeg schilderachtig oppervlakte om heerlijk in te kunnen verdwalen!

Uitverkocht

Trio Liefde & Passie

€ 19,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Trio Liefde & Passie

€ 19,95

Liefde is elkaar ontmoeten. De slaapkamer is daarvoor dé plek voor jou en je geliefde. Maak op je nachtkastje mooie ruimte voor dit warme trio bestaande uit: lapis lazuli, carneool en rozenkwarts. De ruwe stenen zorgen voor een liefdevolle sfeer en een warme energie  waardoor jullie gevoel van intimiteit en romantiek wordt versterkt.
Rozenkwarts geeft een aangename, liefdevolle en rustige sfeer in je slaapkamer. Rozenkwarts staat voor onvoorwaardelijke liefde, genegenheid, vertrouwen, zachtheid en schoonheid.
Lapis lazuli heeft een positief effect op liefdesrelaties. Het mysieke gesteende zorgt voor een dosis zelfvertrouwen, kracht en moed. Je voelt je vrij door Lapis Lazuli, autonoom en bekrachtigd. Kortom, een geweldige steen voor een romantische slaapkamer.
Carneool is een steen die veel energie en levenskracht geeft.  Hij stimuleert je creativiteit en je vitaliteit. Met carneool in je slaapkamer krijgt de passie volop de ruimte en wordt het liefdesvuur extra aangewakkerd. Carneool helpt je met het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Daardoor kun je meer zelfvertrouwen krijgen op seksueel en relationeel gebied.
De carneool uit dit trio komt uit Madagascar, de rozenkwarts uit Brazilië en de lapis lazuli uit Chili. Alle stenen zijn zorgvuldig met de hand en op gevoel uitgezocht. Het zijn flinke stukken met een lengte van zo’n acht centimeter. Elke steen heeft dus genoeg schilderachtig oppervlakte om heerlijk in te kunnen verdwalen!
Tover met dit trio je slaapkamer om in een plek van veiligheid en geborgenheid. Een ruimte voor een heerlijk samenzijn en waar een ontmoeting op vele lagen kan plaatsvinden. 

Uitverkocht

Een prachtige cluster van de lievelingen apofyliet, stilbiet en heulandiet. Deze joekel bedekt je hele hand en heeft heerlijke zachte tinten. 
De steen heeft niet echt een voor-, achter-, boven- of onderkant. Je kunt hem neerzetten zoals jij wilt en daarin variëren naar behoefte: van alle kanten is hij interessant. 
Apofyliet werkt kalmerend en geeft een gevoel van tevredenheid. Stilbiet helpt accepteren en dingen loslaten. Heulandiet staat volgens de kristallenleer voor het kunnen openstellen van je hart en kan je zo meer open-minded maken. 
Deze knapperd komt helemaal uit Phoona, India.

Uitverkocht

Roze amethist

€ 19,80
Uitverkocht

Roze amethist

€ 19,80

Zie hem shinen met zijn prachtige roze kristalletjes! Roze amethist kleurt roze door de microscopisch kleine deeltjes hematiet in de steen. Haal even de kleur van hematietkwarts naar boven in je geheugen en je zegt: “Oh ja!”. Roze amethist is een vrij recente ontdekking en nu behoorlijk populair.
Ik heb alleen deze beauty voor jullie meegenomen. De combinatie van de echte roze kristalletjes met ruwe én gepolijste korst geeft hem een betoverende schoonheid die je zomaar even achteruit laat deinzen.
Ondanks dat de roze amethist nog niet lang meegaat in ons bovengrondse bestaan, is er al ontzettend veel te vinden over de eventuele werking van de steen. Roze amethist geeft je een gevoel van rust en vrede. Hij maakt oprecht en eerlijk en helpt je op die manier aan jezelf te werken. Mediteer je wel eens met je stenen? Dan is deze mooierd aan te bevelen. Maar ook voor de verzamelaar is dit een must-have. Je blíjft hem maar omdraaien om elke keer weer een andere adembenemende kant van de steen te zien.
Hij komt uit Brazilië, weegt 308 gram en is 9x8x5 cm.

Uitverkocht

Trio Ontspanning

€ 9,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Trio Ontspanning

€ 9,95

Deze prachtige ruwe set bestaat  uit de drie stenen: groene aventurijn, mosagaat en vuuragaat. Een perfect trio voor in de badkamer! Om je tijdens een bad volledig te ontspannen en je weer op te laden voor de dingen die er écht toe doen.
Groene aventurijn werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Hij kan stress gerelateerde hoofdpijn wegnemen. Door zijn beschermende werking bevordert hij tevens een gevoel van welzijn.
De mosagaat laat je daarbij volledig tot rust komen met zijn zachte en voedende energie. Dé steen die je helpt je angsten, stress en zorgen los te laten.
De vuuragaat in dit trio werkt naast beschermend ook activerend. Hij geeft je kracht en weer energie en zorgt er zo voor dat je weer zin krijgt in de blije dingen des levens. Vuuragaat vermindert angst en onzekerheid en geeft je weer vertrouwen.
Met dit ontspannende trio vul je je bad zo maar een keer bij met warm water! Heb je geen bad? Op de leuning van de bank boven je hoofd, werkt hij net zo ontspannend, hoor. Samen met je lievelings fleecekleed.
De agaten komen uit India en de aventurijn uit Brazilië. Alle stenen zijn zorgvuldig met de hand en op gevoel uitgezocht. Het zijn flinke stukken met een lengte van zo’n acht centimeter. Elke steen heeft dus genoeg schilderachtig oppervlakte om heerlijk in te kunnen verdwalen!

Uitverkocht

Celestien cluster

€ 19,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Celestien cluster

€ 19,95

Deze celestien cluster is het broertje van de grotere variant in de webshop. Omdat hij wat kleiner is, hoeft hij niet minder goed te werken, hoor. Sterker nog: de celestien is voor mensen die gevoelig zijn voor de energie van edelstenen vaak te groot. Die schuiven hem na een nacht iets verder van zich af naar de uiterste hoek van hun nachtkastje. Omdat ze oorsuizen van de fijne trilling krijgen die de steen zou uitstralen. Denk jij of weet je van jezelf dat je de energie van stenen snel oppakt? Dan is dit formaatje meer wat voor jou. Nog steeds niet inimini hoor. 
In tegenstelling tot zijn grote broer, heeft deze hele grove kristalpunten. Wat hem een wat stoerder uiterlijk geeft. 
Ben je gewend je stenen met water te reinigen? Doe dat bij de celestien niet. Zijn korst is erg zacht en zal oplossen. Wil je hem toch vertroetelen? Poeder hem dan zo nu en dan af met een schone make-up kwast. Hij komt uit Madagascar en is van A kwaliteit!

Uitverkocht

Bergkristal geode 2 helften

€ 75,00
Uitverkocht

Bergkristal geode 2 helften

€ 75,00

“Wooow!”, laat deze bergkristalgeode mensen roepen. Met opengevallen monden staren ze naar de hoge kast, waar deze twee helften bovenop pronken. Als een kroon op het hoofd van een prinses. En ja, de 75 euro gaat om béide helften samen! Ik ga iets zeggen. Misschien herkennen jullie het, misschien niet. Kun je je nog de ouderwetse afwas van vroeger herinneren? En dan niet de vuile vaat, maar het smetteloze, glinsterende schuimpak bovenop het water in de afwasbak voordat het eerste glas erin ging. Nou, dát. Met diezelfde verwondering van toen kun je je nu vergapen aan al dat prachtige, intense en glinsterende wit aan kristallen in deze bergkristalgeode. Eén van de helften laat een band van gele kristallen zien. Dat is limoniet! Zo heeft deze bergkriatalgeode ook nog eens de eigenschappen van de bekende  Golden Healer stenen.
Ik ga niet teveel uitweiden over de werking van bergkristal, maar nog wel benoem ik graag even dat je deze twee helften uitstekend kunt gebruiken om kleinere stenen, armbandjes en hangertjes in op te laden. Niet alleen maar mooi voor bovenop de kast, maar ook een super handige tool dus! Heb je even geen 75 euro? Dan kun je altijd nog gewoon een ouderwets afwasje doen. :p
Bij bestelling krijg je de helften die je op de foto’s ziet. Beide helften zijn per stuk zo’n 23 bij 15 bij 10 cm. Deze bergkristalgeode komt uit Marokko.

Uitverkocht

Gouden Driehoek

€ 6,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Gouden Driehoek

€ 6,50

Kun je te veel gouden driehoeken in huis hebben? Als het aan De Edelstenenjungle ligt, NOOIT!

Deze gouden driehoek bestaat uit drie ruwe stukjes. Amethist, rozenkwarts en bergkristal. De drie stenen samen zorgen volgens de kristallenleer voor rust, balans en harmonie. Alle drie behoren ze tot de kwartsfamilie. 
De ruwe setjes zijn speciaal door De Edelstenenjungle bij elkaar gezocht. De rozenkwarts zorgt voor liefde, de bergkristal voor zuiverheid en de amethist voor een gevoel van bescherming. Ondanks dat de stukken ruw zijn, dus onbehandeld, zie je hier en daar een regenboogje in het stukje bergkristal. 
Je krijgt bij bestelling een setje soortgelijk aan dat van de foto. Wanneer je de stenen los koopt in de shop, ben je duurder uit. Dit is een aanbiedingsprijs om je aan te moedigen knusse edelstenencomposities te maken. :)  De stenen komen uit Brazilië. 

Uitverkocht

Versteend hout 2

€ 3,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Versteend hout 2

€ 3,95

Een stukje hout. Versteend hout uit Madagascar, wel te verstaan. Dit stukje kan wel 225 milioen jaar oud zijn. Misschien knaagden dinosaurussen aan de sappige voorjaarsscheuten die dit stukje hout ooit maakte. In ieder geval leefde dit exemplaar ver voor de komst van de allereerste mens. Het gebrek aan voorstellingsvermogen hoelang dat geleden is, maakt dit stukje hout in beleving bijna buitenaards. Het idee dat dit ooit groeide onder dezelfde zon als waar wij zo meteen genietend inzitten als hij even zijn toet laat zien, vind ik magisch en ergens ook kwetsbaar. Het wakkert bij mij de drang aan om zuinig om te gaan met onze aarde en zijn fantastische geschiedenis.
Volgens de kristallenleer spreekt versteend hout je creativiteit aan. Het kalmeert, relativeert en werkt bijna troostend in situaties waarin je je wat ontheemd of niet thuis kunt voelen. Versteend hout geeft een gevoel van welbehagen en welbevinden. Last van heimwee? Voel je je wat onrustig door een nieuwe situatie waarin je verkeert? Ik zeg: versteend hout! Zet dit magische stuk op een prominente plek in je huiskamer en geniet van zijn energie.
Bij bestelling ontvang je het stammetje van de foto. Hij is 11x4,5x4cm groot en komt dus uit Madagascar.

Uitverkocht

Bergkristal ruw

€ 2,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Bergkristal ruw

€ 2,95

Bergkristal, de onmisbare edelsteen voor mensen die werken met edelstenen. Hij komt dan ontzettend veel voor, 12 procent van de aardkorst bestaat uit dit mineraal, zijn werking is ontzettend bijzonder. Aan de steen worden nogal wat genezende eigenschappen toegedicht. Daarnaast is het een zuiverende steen én verstrekt hij de werking van alle andere edelstenen. Bergkristal kun je gebruiken om je andere stenen mee op te laden. Leg je favo hangertje dus gerust na reinigen een nacht op één van deze bergkristallen.
Deze stukken bergkristal komen uit Brazilië. Ze zijn met de hand geselecteerd en elk stuk heeft prachtige regenboogjes. Ze zijn zo’n 6 centimeter lang. Je krijgt een steen soortgelijk aan de stenen op de foto.

Uitverkocht

Rookkwarts ruw

€ 2,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Rookkwarts ruw

€ 2,95

Ohh allemaal regenboogjes in deze rookkwartstukken! Alleen degenen met zulke flashes heb ik voor je meegenomen. Rookkwarts is een beschermende steen. Hij werkt niet alleen als schild tegen stralingen van electrische apparatuur, ook negatieve gevoelens ketst hij af. Die van anderen én die van jezelf. Rookkwarts helpt weerstand bieden tegen stressvolle situaties en kan je veerkrachtiger maken. Hij helpt je ontspannen en loslaten en is daardoor bij uitstek een steen tegen stress.
Ik zou zeggen, zet hem net als ik heerlijk naast je computer neer!
De rookkwartsen komen uit Brazilië en zijn zo’n 6 cm lang. Elk stukje is van prachtige kwaliteit mét regenboogjes. Bij bestelling ontvang je eentje gelijk aan die van op de foto's. 

Uitverkocht

Aquamarijn, ruw

€ 5,20
Uitverkocht
Uitverkocht

Aquamarijn, ruw

€ 5,20

Warm en verkoelend tegelijkertijd. Wat een prachtige kleur, dat aquablauw! De kleur straalt rust uit en dat is precies de eigenschap die aan aquamarijn wordt toegeschreven. De steen heeft volgens de kristallenleer een sterk kalmerende werking op geest en lichaam. Hij maakt naast ontspannen ook oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd en vrolijk. Aquamarijn kan je helpen orde te scheppen in alle wervelwinden aan ideeën in je hoofd. Hij staat je bij als je je plannen moet verwoorden. Het is zo een fijne steen om bij je te hebben als je in het openbaar moet spreken. Mediteer je wel eens met stenen? Aquamarijn bevordert spirituele groei en intuïtie.
Bij bestelling ontvang je de steen van de foto's. Selecteer hieronder welke van de twee je hebben wilt. Ze zijn beide zo’n 7cmx6cmx4cm en komen uit Brazilië.

Uitverkocht

Amethist ruw

€ 2,95
Uitverkocht
Uitverkocht

Amethist ruw

€ 2,95

The Purple King of De Edelstenenjungle! Amethist heeft een heerlijke rustgevende energie. Mediteer je wel eens met edelstenen of wil je dat eens proberen? De amethist is door zijn kalmerende werking daar een perfecte steen voor. Niet voor niets vlijt Rob, de kat des huizes hier, zich regelmatig tegen zijn amethist aan. Een steen voor mens én dier dat rust wil ervaren. De steen wordt ook wel gebruikt tegen spanningshoofdpijn, waar ik nogal wat positieve ervaringen over hoor. Ook zou amethist je kunnen ondersteunen bij het overwinnen van een verslaving, mocht je daar aan toe zijn.
Deze prachtige ruwe stukken komen uit Brazilië en zijn zo’n 6 centimeter lang. Je krijgt er eentje gelijkend aan degenen op de foto.

Uitverkocht

Trio Let it Snow!

€ 12,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Trio Let it Snow!

€ 12,50

Kom maar door met de sneeuwstormen of op zijn minst met die eindeloos lijkende grijze luchten waar continu vieze miezer uit valt! Met deze set ruwe stenen overleef jij al die maanden met een ‘r’ erin.
Wat mis je het meest in de winter? Warmte, kleur en… vrolijkheid zo licht als je zomerjas! Precies op deze drie gemissen selecteerde ik drie prachtige ruwe stenen. Het trio ‘Let it Snow’ bestaat uit carneool, apatiet en bergkristal.
De carneool in deze set is een echte energetische opwarmer. Bij sommigen bestrijdt hij koude voeten. De oude Grieken en Romeinen zagen het rode carneool al als symbool voor de helende en verwarmende werking van de zon. Vrouwen vlochten er kralen van in hun haar of droegen de steen verwerkt in een haarband. Naast de verwarmende werking, die de kristallenleer ook vandaag de dag aan de steen toedicht, geeft carneool kracht, energie en moed. Preciés de drie eigenschappen waar we in de winter wel eens aan tekort komen. Ondanks het ruwe karakter van de steen is de rode kleur van carneool onmiskenbaar. De steen heeft een ‘mondje’ met super schattige kristalletjes erin!

Als we een staart zouden hebben, zou apatiet ons zó hard laten kwispelen dat we niet meer recht op de poten zouden kunnen blijven staan. Oké, deze vergelijking komt misschien wat voor je uit de lucht vallen, maar hij evenaart echt hoe intens apatiet pure vrolijkheid kan laten voelen. Alleen als je er naar kijkt, kun je je al met een blijmoedig gevoel laten wegzinken in de diepe blauwgroene kleur van de steen. Afgewisseld met prachtige, warme aardetinten. En natuurlijk glinstertjes!
En dan het gemiste element ‘kleur’ dat we zo kunnen missen in de grijze winters van tegenwoordig. Regenboogjes! Bergkristal lijkt op het eerste gezicht misschien een wat saaie steen met zijn monotone wit. Maar niets is minder waar. Draai hem rond of loop er simpelweg langs en hij laat je vrijelijk zijn regenboogjes zien. Dit prachtige heldere stukje werkt zuiverend in de ruimte waar je hem neerzet. Hij maakt korte metten met negatieve energieën en verstrekt bovendien de eigenschappen van de carneool en de apatiet.
Waar komt deze heerlijke overwinterset bij jou te staan? De bergkristal en apatiet komen uit Brazilië en de carneool uit Madagascar. De stenen zijn per stuk zo’n 8 cm in doorsnede. Bij bestelling krijg je precies de set die je op de foto's ziet. 

Uitverkocht

Voor degenen die van een feestje houden: regenboog amethist! Zet deze 'discobol' op een prominente plek en zie hem gaan! Handmatig is deze amethistcluster voorzien van een laagje titanium, waardoor hij alle kleuren van de regenboog laat zien. Schijnt de zon erin, dan zie je op de muur kleine rechthoekige vormen van geweerkaatst zonlucht.
De steen is dan bewerkt, het laagje titanium laat de steen niet minder goed werken. Ook bij deze feestganger is de rustige energie van amethist goed voelbaar. Amethist heeft volgens de kristallenleer een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf. Amethist kán, als je er open voor staat, verslavingen aan pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen en helpt hij je nare ervaringen te verwerken. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren.
Deze leukerd weegt 667 gram, is 17x7x5cm en komt uit Brazilië.

Uitverkocht

Super seven, ruw

€ 5,80
Uitverkocht
Uitverkocht

Super seven, ruw

€ 5,80

“Hé grauw ding, ben jij soms in de modder gevallen?” Dat zou zomaar je eerste gedachte kunnen zijn als je deze steen op een dag voor je voeten op de stoep ziet liggen. Degene die hem vervolgens niet vooruit trapt, maar opraapt en meeneemt, weet al snel beter: dit is een steen waarvan je gaat houden. De super seven! Leg hem op de zaklamp van je telefoon en je ziet de mooiste kleuren. Super seven bestaat meestal uit een combinatie van amethist, rookkwarts, rutiel, cacoxeniet, lepidocrosiet en goethiet. Maar soms bevatten ze ook hematietkwart en, zoals bij dit stukje het geval is, citrien.
Je zou oneerbiedig kunnen stellen dat ‘Grauw Ding’ gewoon een stuk onzuivere amethist is. Toch is het een bijzondere samenstelling en een steen die binnen de edelstenentherapie geroemd wordt om zijn sterk transformerende werking. Volgens de kristallenleer bevordert hij persoonlijke en spirituele ontwikkeling en verstrekt je intuïtie. Wie mediteert met super zeven of zich met de steen verbindt door hem een tijdje bij zich te dragen, kan ingevingen krijgen over mooie dingen die je zou willen doen. Hij kan je helpen met het bedenken van oplossingen van problemen.
Even twijfelde ik of ik dit gekke stukje niet zelf wilde houden. Elke keer pak ik hem weer kort vast om er met mijn minizaklampje in te schijnen en me te laten betoveren door het contrast tussen zijn ronduit saaie buitenkant en die vrolijke kleurenboel binnenin! Maar toen bedacht ik me dat er misschien wel iemand is die nóg harder gaat voor deze opvrolijkende meehelpsteen dan ik. Het is dan een ruw stukje, maar hij houdt heerlijk vast. 😊
Bij bestelling ontvang je de steen die je op de foto’s ziet. Het stukje komt uit Brazilië, weegt 36 gram en is zo’n 5 bij 4 bij 2 cm groot.

Uitverkocht

Rookkwarts cluster 2

€ 9,85
Uitverkocht

Rookkwarts cluster 2

€ 9,85

Rookkwarts heeft allure, in welke vorm dan ook! Zie nou hoe chique dit cluster doet, met zijn ranke, in hoogte verschillende kristalpunten. Is er in een stad als Dubai nog niet een torenflat gebouwd, geïnspireerd op een rookkwarts cluster? Het zou me niets verbazen! De kleur van dit cluster is diep donkerbruin met een aubergine gloed erin. Super warm! Je kán er een rondje omheen lopen zoals hoe je om een torenflat zou doen. Maar je kunt hem voor het gemak ook ontspannen ronddraaien in je hand. En dan zie je dat hij van elke kant interessant is om te zien!
Rookwarts is volgens de kristallenleer een sterk beschermende steen. Zo zou hij beschermen tegen straling van elektrische apparatuur als computers en telefoons. Maar ook tegen negatieve straling van mensen. Die van anderen én die van jezelf. Rookkwarts helpt weerstand bieden tegen stressvolle situaties en kan je veerkrachtiger maken. Hij helpt je ontspannen en loslaten en is daardoor bij uitstek een steen tegen stress. Zo’n cluster naast je computer zetten, is dus helemaal niet zo’n gek idee. Of misschien kun je hem beter áchter je computer zetten, veilig uit het zicht. Ter voorkoming dat je alleen nog maar ‘rondjes aan het lopen’ bent om je kristal in plaats van dat je aan het bikkelen bent voor de baas!
Bij bestelling ontvang je het prachtige cluster die je op de foto’s ziet. Hij weegt 218 gram, is zo’n 7 bij 7 bij 7 cm groot en komt uit Brazilië.

Kijk nou hoe zoet! Wie wel zwarte toermalijn kent en nu voor het eerst rubelliet ziet (roze toermalijn), herkent onmiskenbaar de blokkige lijnenstructuur van toermalijn. Maar dan nu in het roze! Draai dit ruwe stuk in je hand en je ziet hem overal glinsteren! Tussen de kwarts zie je ook nog langwerpige, glasachtig, glimmende stukjes wit. Dat is albiet. Albiet staat bekend om zijn orde scheppen. Bovendien kan hij moed en vertrouwen geven in nieuwe situaties zoals verhuizen naar een nieuwe woonplaats of samenwonen.
Toermalijn is volgens de kristallenleer een aardende steen, die staat voor groei en bloei. Niet alleen voor jou, maar ook voor dier en plant… en bloem! Roze toermalijn heeft deze eigenschappen ook en heeft daarnaast zoals de meeste roze stenen, een zachte en lieve energie. Liefde, passie, levenslust en ontspanning zijn de kernwoorden voor deze rozert die je aan alle kanten tegemoet glimt. Daarnaast kán hij ondersteunend zijn bij vermoeidheid. Het is een heerlijke steen om een tijd vast te houden in je hand. Ondanks dat het een ruw stuk is, voelt hij warm en zacht. Een veelzijdige vriend dus, die je cadeau kan doen aan iemand van wie je houdt, heel fancy tussen je planten kan leggen of op je altaartje kan zetten om er geregeld mee te mediteren.
Bij bestelling ontvang je de steen die je op de foto’s ziet. Hij is zo’n 7 bij 5 bij 4cm en komt uit Brazilië, uit Minas Gerais.

Uitverkocht

Sodaliet ruw

€ 2,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Sodaliet ruw

€ 2,50

Check deze prachtige blauwe steen met zijn structuur waar je toch rustig een middagje in zou willen ronddolen als het een landschap zou zijn… Mijmerdemijmer. Ja, ik ben fan van deze lieverd. Niet alleen door zijn uiterlijk, maar ook door de werking.
Sodaliet is een troostende steen. Hij zwakt gevoelens van verdriet af als zachte regen in je gezicht.
De steen helpt je situaties te aanvaarden zoals ze zijn en helpt je trouw te zijn aan jezelf.
De sodalieten uit de webshop komen uit Brazilië en zijn zo’n 6 centimeter lang. Je krijgt er eentje gelijk aan de exemplaren op de foto.

Uitverkocht

The Calcite Cuddle

€ 27,80
Uitverkocht
Uitverkocht

The Calcite Cuddle

€ 27,80

Lonk met dit trio en ontvang een energetische knuffel! Deze drie ruwe stenen van oranje calciet, caribbean calciet en mangano calciet zocht ik uit op hun warme uitstraling en zachtheid. Speciaal voor hen die in deze tijden minder geknuffeld worden. En ook gewoon speciaal voor hen die net zoveel geknuffeld worden als anders, maar gewoon nooit genoeg geknuffeld kúnnen worden. 😊
 Met dit trio in huis flirt je met de zomer en zijn de minder leuke kanten van nu even bijzaak.
Oranje calciet absorbeert negatieve energie uit de omgeving en geeft hoop en moed. De steen heeft een positief effect op gevoelens van angst en neerslachtigheid en werkt stemmingsverbeterend. Alleen van de kleur word je al blij. Ernaar kijken geeft het gevoel alsof je in een warm bad stapt met een paar druppeltjes heerlijke sinaasappelolie. Oranje calciet kán helpen bij seizoensgebonden depressieve klachten.
Mangano calciet, de lichtroze steen, werkt volgens de kristallenleer op het hart. Hij helpt je jezelf te accepteren zoals je bent en vertrekt je gevoel van eigenwaarde. Mangano calciet helpt je bij ‘houden van jezelf’. De steen kan je zorgen en spanningen verminderen en maakt blij. 
Caribbean calciet is een vrij nieuwe vondst en bestaat uit oceaanblauwe calciet en lichtbruine tot witte aragoniet. Volgens de kristallenleer brengt deze steen intense rust. Een heerlijke steen om al kijkend bij weg te mijmeren dus. Hij kan je helpen te luisteren naar je intuïtie en kán telepathische vermogens helpen ontwikkelen mocht je je daarvoor openstellen.
Dit is een lief, verzachtend en kalmerend trio voor als je je in wat roerige tijden bevindt. Een fijne plek voor deze Calcite Cuddle is midden op de salontafel of op de houten plank die je over je bad hebt liggen.
Bij bestelling ontvang je het trio dat je op de foto’s ziet. De oranje calciet komt uit Mexico en beide calcieten uit Afghanistan. Samen wegen de stukken 401 gram  en per stuk zijn ze zo’n 8 bij 5 bij 4 cm.

Uitverkocht

Bergkristal cluster

€ 39,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Bergkristal cluster

€ 39,00

Check deze bonker! Is hij niet schitterend? Want schitteren doet 'ie. Deze bergkristalcluster komt uit Brazilië en heeft prachtige heldere kristalpunten. Wil je die een functie geven? Schuif er dan je lievelingsring aan of hang er een mooi kettinkje aan. 
Volgens de edelstenenleer versterkt bergkristal de werking van alle andere edelstenen en heeft hij nogal wat helende effecten. 

Uitverkocht

Rookkwarts cluster 1

€ 14,35
Uitverkocht
Uitverkocht

Rookkwarts cluster 1

€ 14,35

Rookkwarts heeft allure, in welke vorm dan ook! Zie nou hoe chique dit cluster doet, met zijn ranke, in hoogte verschillende kristalpunten. Is er in een stad als Dubai nog niet een torenflat gebouwd, geïnspireerd op een rookkwarts cluster? Het zou me niets verbazen! De kleur van dit cluster is diep donkerbruin met een aubergine gloed erin. Super warm! Je kán er een rondje omheen lopen zoals hoe je om een torenflat zou doen. Maar je kunt hem voor het gemak ook ontspannen ronddraaien in je hand. En dan zie je dat hij van elke kant interessant is om te zien!
Rookwarts is volgens de kristallenleer een sterk beschermende steen. Zo zou hij beschermen tegen straling van elektrische apparatuur als computers en telefoons. Maar ook tegen negatieve straling van mensen. Die van anderen én die van jezelf. Rookkwarts helpt weerstand bieden tegen stressvolle situaties en kan je veerkrachtiger maken. Hij helpt je ontspannen en loslaten en is daardoor bij uitstek een steen tegen stress. Zo’n cluster naast je computer zetten, is dus helemaal niet zo’n gek idee. Of misschien kun je hem beter áchter je computer zetten, veilig uit het zicht. Ter voorkoming dat je alleen nog maar ‘rondjes aan het lopen’ bent om je kristal in plaats van dat je aan het bikkelen bent voor de baas!
Bij bestelling ontvang je het prachtige cluster die je op de foto’s ziet. Hij weegt 218 gram, is zo’n 7 bij 7 bij 7 cm groot en komt uit Brazilië.

Uitverkocht

 

Voor degenen die van een feestje houden: regenboog amethist! Zet deze 'discobol' op een prominente plek en zie hem gaan! Handmatig is deze amethistcluster voorzien van een laagje titanium, waardoor hij alle kleuren van de regenboog laat zien. Schijnt de zon erin, dan zie je op de muur kleine rechthoekige vormen van geweerkaatst zonlucht. 
De steen is dan bewerkt, het laagje titanium laat de steen niet minder goed werken. Ook bij deze feestganger is de rustige energie van amethist goed voelbaar. Amethist heeft volgens de kristallenleer een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf. Amethist kán, als je er open voor staat, verslavingen aan pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen en helpt hij je nare ervaringen te verwerken. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren.
Deze leukerd weegt 725 gram en is 17 x 7 x 5 cm. Hij komt uit Brazilië.